Jongerenbedevaart Eén van onsHet Europees burgerinitiatief ‘Eén van ons’ organiseert van 11 tot 18 augustus een pelgrimstocht langs de Camino de Santiago om het Europees karakter te onderlijnen en om steun voor het burgerinitiatief te krijgen. Het Europees burgerinitiatief ‘Eén van ons’ organiseert van 11 tot 18 augustus een pelgrimstocht langs de Camino de Santiago om het Europees karakter te onderlijnen en om steun voor het burgerinitiatief te krijgen.

Jongerenbedevaart Eén van ons Al enkele maanden worden in diverse Europese landen handtekeningen verzameld om tot de benodigde 1 miljoen handtekeningen te komen voor het Europees burgerinitiatief ‘Eén van ons’. De Europese burgers, de Europese instellingen en de nationale autoriteiten uit de EU-lidstaten, houden momenteel het ‘Onde of us’- ‘Eén van ons’ initiatief in de gaten. Als onderdeel van de campagne, staat er nu voor augustus een pelgrimstocht langs de Camino de Santiago op het programma.

Crossroadswalk ‘Een van ons’ is een bijzondere gebeurtenis, die zal starten in O'Cebreiro op 11 augustus 2013, en zal eindigen in Santiago de Compostela op 18 augustus 2013. Santiago de Compostella is een stad in het noordwesten van Spanje. In Santiago, oftewel Sint-Jakobus, bevindt zich volgens de overlevering het graf van de H. Jacobus, een van de leerlingen van Jezus. Een grote basiliek markeert deze plaats. Santiago de Compostella is een van de belangrijkste bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht.

Het evenement is dan ook een teken van de integrale samenhang tussen de Europese burgers en de verdediging van de waardigheid van het menselijk leven vanaf de conceptie. Onze houding ten gunste van het leven komt niet in de eerste plaats voort uit een ideologie of een politiek platform, maar eerder uit hetzelfde geloof in de noodzaak van de bescherming van het menselijk embryo als Eén van ons.

Wij bevelen deze pelgrimstocht dan ook met drang aan aan parochies, gezinnen en individuen, jong gemeenschappen, en alle verschillende bewegingen om met ons mee te doen.

Sinds de ingebruikneming van de Camino de Santiago heeft de weg als ruggengraat van alle Europese gemeenschappen gediend. Iedereen kon hem lopen, ongeacht je nationaliteit, slechts de motivatie was voldoende om deze weg te nemen. Jonge Europeanen, nu is het jullie beurt om hetzelfde pad te gaan dat zovelen hebben gelopen, en nog steeds doen.

Laat dit een moment zijn waarop we ons allemaal opnieuw toewijden aan de Verdediging van het respect voor elk afzonderlijke menselijk leven! Doe mee!