Mgr. Dupuy neemt het boek -Twitteren met God- in ontvangstZondag 30 november in Leiden nam nuntius Mgr. André Dupuy als vertegenwoordiger van paus Franciscus het boek ‘Twitteren met GOD interactief’ in ontvangst. Hiermee werd het internationale project Tweeting with GOD gelanceerd. Zondag 30 november in Leiden nam nuntius Mgr. André Dupuy als vertegenwoordiger van paus Franciscus het boek ‘Twitteren met GOD interactief’ in ontvangst. Hiermee werd het internationale project Tweeting with GOD gelanceerd.

Samen met een enthousiast team van jongeren geeft priester en auteur Michel Remery (NL) mensen met geloofsvragen korte en heldere antwoorden vanuit katholiek perspectief, om hen op die manier te helpen in hun zoektocht naar God. Toen Remery enige tijd geleden de paus over dit nieuwe project vertelde, bad Franciscus persoonlijk voor alle mensen die het boek zouden lezen.

Mgr. Dupuy neemt het boek -Twitteren met God- in ontvangstDat zijn nieuwe boekuitgave gelezen wordt, vindt Remery niet eens het belangrijkste. Hij hoopt vooral dat het project mensen kan helpen die op zoek zijn naar waarheid en zingeving in hun leven. De priester heeft daarom met een groep Nederlandse jongeren ook een internationale website (tweetingwithgod.com) en een gelijknamige smartphone applicatie ontwikkeld. “Via sociale media dagen we mensen uit om fundamentele vragen over hun leven en over God niet uit de weg te gaan. Het katholieke antwoord daarop is veel logischer dan mensen vaak denken”. De nuntius zei in deze context dat “mensen die heel dicht bij God leven gemakkelijk te herkennen zijn. Ze zijn gelukkig en maken anderen gelukkig”.

Blauwe vogels in de kerk

In het weekend van 30 november kon ieder die dat wilde een eigen vraag of gebed aan God inzenden via sociale media. De jongeren van Tweeting with GOD verzamelden de berichten op papieren blauwe vogels – een knipoog naar Twitter – die in de kerk werden gehangen. Een voorbeeld van een vraag: “Getuigt twijfelen over God van gebrek aan geloof of juist van een oprecht zoeken naar de waarheid?” Na afloop van de zondagsmis zijn alle gebedsintenties overhandigd aan de Blauwe Zusters, die er in hun klooster voor zullen bidden. Van de geloofsvragen zal een selectie beantwoord worden op de Facebookpagina van Tweeting with GOD.

Smartphone app

Wat het boek uniek maakt, zijn de korte antwoorden op geloofsvragen: maximaal twee pagina’s, met een korte samenvatting in 140 tekens, de bekende lengte van een twitterbericht. De nieuwe uitgave ‘Twitteren met GOD interactief’ is een samenvoeging van de eerste twee delen die in 2012 en 2013 uitkwamen, aangevuld met nieuwe uitspraken van paus Franciscus. Met de bijbehorende smartphone applicatie zijn antwoorden nog gemakkelijker te vinden. De gratis app bevat ook handige extra’s, zoals gebeden en misteksten in veel talen.

Twitteren met GOD interactief. Oerknal, bidden, Bijbel, seks, kruistochten, zonde, carrière…
Adveniat, ISBN: 978 94 9209 303 5
Verkrijgbaar in de boekhandel en via de speciale website:

 

Het team achter Twitteren met God