VaderdagtrofeeHoe belangrijk zijn vaders voor kinderen? Wat is hun (gewenste) rol en positie? Die vragen staan centraal tijdens het jaarlijkse symposium over vaderschap op vrijdag 18 juni 2010, dat op initiatief van Vader Kennis Centrum wordt georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam, het Vader Kennis Centrum en IkVader.nl.
Hoe belangrijk zijn vaders voor kinderen? Wat is hun (gewenste) rol en positie? Die vragen staan centraal tijdens het jaarlijkse symposium over vaderschap op vrijdag 18 juni 2010, dat op initiatief van Vader Kennis Centrum wordt georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam, het Vader Kennis Centrum en IkVader.nl.

VaderdagtrofeeWetenschappers, vaders en andere betrokkenen geven hun visie op het vaderschap. Aan het eind van de dag vindt voor de vierde maal de uitreiking plaats van de Vaderdagtrofee m/v 2010.

Aanleiding voor het inmiddels jaarlijkse vaderschapssymposium, waarbij topwetenschappers hun visie geven op het vaderschap, is het fenomeen vaderdag op de derde zondag in juni – dit jaar dus op zondag 20 juni.

De Vaderdagtrofee m/v, die aan het eind van het symposium wordt uitgereikt, is een initiatief van het Vader Kennis Centrum georganiseerd in samenwerking met IkVader.nl en de Universiteit van Amsterdam. De trofee wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar het meest heeft ingespannen voor kinderen en hun vaders. De trofee werd eerder gewonnen door de SP-Tweede-Kamerfractie (2007), oud-luchtmachtpiloot en vader Jan Steen (2008) en vader Peter Brons en de politie Friesland (2009).

Dit jaar zijn de vier genomineerden voor de trofee: Europoliticus Marije Cornelissen van GroenLinks en the Greens in het Europees Parlement voor het initiatief tot twee weken betaald Europees vaderschapsverlof; oud-politicus Wouter Bos voor zijn spraakmakende keuze voor zijn gezin, kinderpsychiater Glenn Hellberg (OCAN) en vader Orville Breeveld (Vitamine V) voor hun initiatief voor Antilliaanse en Surinaamse vaders; en freelance journaliste Charlotte Lemmink voor haar pleidooi voor gelijke rechten voor (gescheiden) vaders. Voor informatie en de juryrapporten over deze vier genomineerden verwijzen we naar de website van de Vaderdagtrofee m/v 2009 op vaderdagtrofee.blogspot.com

Vrijdag 18 juni, 12.00 – 18.00 uur.
Info: Ikvader.nl