World Meeting of Families 2018De World Meeting of Families 2018, de Wereld­ge­zins­dagen die worden gehouden in Ierland zullen dinsdag 21 augustus 2018 aanvangen – precies een jaar vanaf vandaag. Steeds meer van het programma wordt bekend­gemaakt op de speciale website. World Meeting of Families 2018De World Meeting of Families 2018, de Wereldgezinsdagen die worden gehouden in Ierland zullen dinsdag 21 augustus 2018 aanvangen – precies een jaar vanaf vandaag. Steeds meer van het programma wordt bekendgemaakt op de speciale website.

Nog 365 dagen

De voorbereidingen in het komende jaar staan garant voor een indrukwekkend congres met, in principe, deelname van onze paus Franciscus. Mgr. Diarmuid Martin, aartsbisschop van Dublin, vierde op maandag 21 augustus de Eucharistieviering op het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Knock om de start van het laatste jaar tot het congres in 2018 te markeren. Het heiligdom ligt in de gelijknamige plaats in het noord-westen van Ierland.

Homilie

Tijdens zijn homilie sprak mgr. Martin over Onze Lieve Vrouw van Knock, die de centrale inspiratiebron zal zijn bij de voorbereidingen. De bisschop benadrukte dat we de weg gaan van kerkelijke vernieuwing bij het opnieuw ontdekken van de ‘Vreugde van de Liefde’, Amoris Laetitia als Gods grote gave voor ons. Wij zijn geroepen deze vreugde te delen met iedereen om ons heen, aldus de aarstbisschop.

Amoris programma

AmorisOnderdeel van de Wereldgezinsdagen is het ‘Amoris, Let’s talk Family, Let’s be Family’ programma. Dit is een programma op basis van de encycliek ‘Amoris Laetitia’ om gezinnen en parochies te helpen zich voor te bereiden op de Wereldgezinsdagen en de volgende jaren. Het programma is opgezet op speciaal verzoek van paus Franciscus. De komende tijd zullen verschillende materialen en audio / video bronnen beschikbaar komen op de speciale website:

Get connected

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en -indien mogelijk- plan je deelname en/of zelfs medewerking aan de Wereldgezinsdagen in Dublin. Dankzij moderne communicatiemiddelen kun je de voorbereidingen op de voet volgen:

Bezoekers van Katholiekgezin.nl die van plan zijn in 2018 deel te nemen aan de Wereldgezinsdagen willen we aanmoedigen vrijblijvend contact met ons op te nemen via info@katholiekgezin.nl of onze Facebook pagina !!!