Radio Maria NederlandEen aantal katholieke media en organisaties hebben afgelopen tijd de aandacht gevestigd op de ‘Week van de Lente­kriebels’. In een kort interview op Radio Maria geeft een praktijk­deskundige aan waarom ouders zich zouden moeten informeren. Radio Maria NederlandEen aantal katholieke media en organi­saties hebben afgelopen tijd de aandacht gevestigd op de ‘Week van de Lente­kriebels’. In een kort inter­view op Radio Maria geeft een praktijk­deskundige aan waarom ouders zich zouden moeten informeren.

De ‘Week van de Lente­kriebels’ vindt plaats van maandag 18 t/m vrijdag 22 maart. In deze week verzorgen de deelnemende scholen in groep 1 t/m 8 van de basisschool elke dag een les relationele en seksuele vorming met het aangeboden lesmateriaal.

Marleen Caers, voormalig directrice van een katholieke school en godsdienstleerkracht op een middelbare school, heeft het materiaal bekeken en spreekt duidelijk uit dat katholieke ouders niet blij zullen zijn met deze methode. “De ouders”, zo zegt Marleen Caers, “hebben eigenlijk het recht de school erop aan te spreken wanneer zij het hier niet mee eens zijn.”

Het interview duurt ongeveer 10 minuten.

Samuel Advies en De Week van de Lentekriebels

Ook op de website van Samuel Advies, staat een uitgebreid artikel over dit project en waarom steeds meer ouders er hun vraagtekens bij zetten.

Eerdere artikelen over de Week van de Lentekriebels