Interview met een missie-gezin‘Voor onze kinderen was de Fidesco-missie een groot feest’, begint Henk Welling te vertellen. Henk en Nelly Welling zijn samen met hun kinderen twee jaar in Suriname geweest om daar hun kennis en kunde in te zetten voor de arme medemens. ‘Voor onze kinderen was de Fidesco-missie een groot feest’, begint Henk Welling te vertellen. Henk en Nelly Welling zijn samen met hun kinderen Edward (10), David (9) en Mirjam (7) twee jaar in Suriname geweest om daar hun kennis en kunde in te zetten voor de arme medemens.

Als gezin op missie

Interview met een missie-gezin‘Met de jaren begon het verlangen meer en meer te groeien om ons in te zetten voor de minderbedeelden en letterlijk over grenzen heen te gaan’, vertelt Henk verder. ‘De r.-k. organisatie Fidesco bood ons de kans om als gezin twee jaar als missionaris aan de slag te gaan.’

Een goede oude dag

Het Surinaamse Fatima Oord is een bejaardenhuis waar steeds meer mensen komen die eigenlijk verpleegzorg nodig hebben. Henk had als taak daar het management te leiden. Het is bijzonder moeilijk om in Suriname een betaalbare, goede en betrouwbare directeur te vinden. In het Fatima Oord wonen 80 “seniorenburgers” zoals daar bejaarden worden genoemd .

Medische duizendpoot

Nelly werkte bij de Medische Zending, een medische organisatie die de mensen uit het binnenland helpt. Behalve huisarts, was zij ook verloskundige, consultatiebureau-arts, tandarts en medewerkster spoedeisende hulp. Daarvoor ging zij om de week, een midweek naar Brownsweg, midden in de binnenlanden van Suriname.

Groot avontuur, samen met God

‘Het was voor ons wel spannend’, vervolgt Nelly. ‘Je weet nooit hoe de kinderen het in een ander land doen; stikken ze bijvoorbeeld van de heimwee. Niets was minder waar. Ze hebben zich goed aangepast en vonden het reuze spannend om daar nieuwe vriendjes te maken. Wij vonden dit de kans van ons leven. Het heeft ons, als gezin, dichter bij elkaar maar zeer zeker ook bij God gebracht. Wij kunnen zo’n missie echt aanbevelen.”

Fidesco

FidescoFIDESCO (Latijn voor Fides, Geloof, en Coöperatie) is een internationale, katholieke organisatie die in 1981 in Frankrijk ontstond. Fidesco zendt vrijwilligers over de hele wereld uit om bij te dragen aan de volledige ontwikkeling van de bevolking. De organisatie werkt altijd samen met de lokale kerk om juist de lokale ontwikkeling van kleinschalige projecten te stimuleren. Fidesco heeft meer dan 1100 vrijwilligers uitgezonden, waarvan 20 Nederlanders. In 2012 waren 234 vrijwilligers in 30 landen actief. In Nederland is Fidesco erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Op dit moment zijn twee gezinnen met Fidesco op missie; een in Oost-Timor en een in Tanzania. Wilt u over hen iets weten of over Fidesco in het algemeen, bezoek dan hun website.