International Children’s DayTer gelegenheid van de Inter­na­tio­nale Dag van het Kind, zullen hon­der­den Syrische kinderen op woensdag 1 juni samen­komen om te bidden voor vrede. De patriar­chen van Syrië doen een oproep tot de chris­tenen van heel de wereld – en vooral tot de kinderen – om zich bij hen aan te sluiten. Ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Kind, zullen honderden Syrische kinderen op woensdag 1 juni samenkomen om te bidden voor vrede. De patriarchen van Syrië doen een oproep tot de christenen van heel de wereld – en vooral tot de kinderen – om zich bij hen aan te sluiten.

International Children’s DayDeze eerste juni zullen honderden kinderen samenkomen in Damascus, Aleppo, Homs, Tartous en Marmarita om voor vrede te bidden. Dit initiatief, resultaat van een ontmoeting tussen Kerk in Nood en de Kerken in Syrië, werd samen genomen door de katholieke en orthodoxe patriarchen van het land. In hun boodschap waarschuwen zij voor de uiterst dramatische situatie van de kinderen: “In ons vaderland Syrië duurt het reeds meer dan vijf jaar dat kinderen door een wrede oorlog gewond, getraumatiseerd, gedood worden. velen hebben hun ouders verloren en al wat hun dierbaar was. zo veel kinderen worden tijdens de oorlog geboren en hebben nog geen vrede gekend. Hun tranen en lijden roept tot de hemel”. In deze context doen de patriarchen een oproep tot scholen, parochies en christenen in heel de wereld om zich bij hun gebed aan te sluiten “opdat er eindelijk vrede zou zijn”.

“Door op deze eerste juni met onze kinderen te bidden om vrede in Syrië, hernieuwen wij onze aanhankelijkheid aan de Syrische gezinnen die sinds 2011 zo zwaar getroffen worden door de oorlog”, zegt Marc Fromager, directeur van Kerk in Nood. (Zenit)