Fidesco informatiedagOverweeg jij om op missie te gaan naar een ontwikkelings­land om daar jouw persoonlijke- en professionele talenten in te zetten? Kom dan naar de gratis informatiedag van Fidesco. Fidesco informatiedagOverweeg jij om op missie te gaan naar een ontwikkelingsland om daar jouw persoonlijke- en professionele talenten in te zetten? Kom dan naar de gratis informatiedag van Fidesco. Op deze dag heb jij de kans om meer te weten te komen over Fidesco’s werkwijze. Maar ook mensen die niet direct op missie willen maar wel geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom. Meld je vooraf wel even aan.

Programma

9.30 uur   Eucharistieviering
10.00 uur   Welkom
10.30 uur   Introductie: Wat is Fidesco?
11.30 uur   Het onderscheiden van de roeping om zelf op missie te gaan
12.30 uur   Lunch (voor eten en drinken wordt gezorgd)
13.15 uur   Eucharistische aanbidding / Tijd voor zelfreflectie
14.00 uur   Oud-vrijwilligers vertellen
15.30 uur   Film “Fidesco Globe Reporters”
16.00 uur   Optioneel: interviews (*)
17.00 uur   Einde

*) Wie nu al serieus denkt als vrijwilliger met Fidesco op missie te gaan, wordt verzocht voor 15 september 2017 zijn of haar curriculum vitae en motivatiebrief te mailen, zodat tussen 16.00 uur en 17.00 uur via interviews een eerste persoonlijke kennismaking plaats kan vinden.

Lokatie: Rooseveltlaan 2, 2215 NX, Voorhout

Fidesco

Fidesco is in 1980 in Frankrijk vanuit de Gemeenschap Emmanuel opgericht. In 1991 werden de eerste vrijwilligers vanuit Nederland uitgezonden. In datzelfde jaar is de Stichting Fidesco Nederland opgericht.

Doelstelling

Fidesco heeft ten doel in het bijzonder in de landen van de Derde Wereld hulp te verlenen bij de volledige ontwikkeling van de bevolking door economische, sociale en geestelijke samenwerking. Meer in het algemeen beoogt Fidesco hulp aan de meest achtergebleven bevolking en gemeenschappen waar ter wereld ook. Daarom zendt de organisatie vrijwilligers naar ontwikkelingslanden uit om daar met hun professionele vaardigheden bij te dragen aan de volledige ontwikkeling van de mensen. Fidesco werkt daarbij op verzoek van de lokale Katholieke Kerk.