EuropascoutsZaterdag 14 november van 10.00 tot 14.00 uur is er bij de Heikese Kerk aan de Schouwburgring in de binnenstad van Tilburg een informatiemarkt voor de Europascouts. Zaterdag 14 november van 10.00 tot 14.00 uur is er bij de Heikese Kerk aan de Schouwburgring in de binnenstad van Tilburg een informatiemarkt voor de Europascouts.

Word welp / welpin (8-12 jaar) of leidster / leider (18+ jaar) bij Europascouts! Kom op zaterdag 14 november naar de infomarkt over de katholieke Europese scoutingbeweging ‘Scouts et Guides d’Europe’ (Europascouts in het Nederlands) in de binnenstad van Tilburg.

Europascouts Europascouts is een internationale scoutingbeweging met meer dan 55.000 leden. In de naoorlogse periode ontstaan (1956) wil Europascouts vanuit het geloof dat we allen broeders en zusters van elkaar zijn een verenigd en broederlijk Europa bevorderen.

In Nederland is Europascouts pas in 2014 gestart met een welpengroep in de regio Den Haag. Gezien de groei van de groep in Den Haag en de wachtlijst aldaar blijkt dat de visie en christelijke spiritualiteit van Europascouts ouders en vrijwilligers zeer aanspreekt.

We willen daarom in 2016 ook in de regio Tilburg een welpengroep starten. Bij voldoende belangstelling komt er ook een groep voor welpinnen. Omdat we in 2016 willen beginnen, is het mogelijk om kinderen vanaf 7 jaar aan te melden. Leidster / leider kun je worden vanaf 18 jaar.

De opkomsten vinden doorgaans op een weekend in de maand plaats, maar in tegenstelling tot bij veel andere scoutinggroepen zijn de opkomsten van Europascouts dagvullend. Dit maakt het voor ouders goed mogelijk om in weekenden dat er geen opkomst is andere activiteiten in te plannen.

Ook voor jongeren die graag leidster of leider willen zijn en voor ouders die het leuk vinden om actief te zijn in een jeugdbeweging kan de keuze voor eenmaandelijkse bijeenkomsten gunstig zijn. Vrijwilligers die bij Europascouts leiding zijn volgen een internationale training bij Europascouts.

Nog niet overtuigd of meer informatie nodig over Europascouts? In navolging van de informatiebijeenkomsten in Den Bosch is er op zaterdag 14 november van 10:00 tot 14:00 bij De Heikese Kerk aan de Schouwburgring in de binnenstad van Tilburg een infomarkt.

Tijdens de info-markt is tussen 10:00 en 12:00 de presentatie over Europascouts, de scoutinggroep in de regio Den Haag en de te starten welpengroep voor de regio Tilburg met aansluitend een gezellig onderonsje. Aan de kinderen is natuurlijk gedacht. Er zijn spelletjes en er is natuurlijk ranja.

Daarnaast staat er die dag tot 14:00 een kraampje met informatie over hoe je welp / welpin of leidster / leider bij Europascouts wordt en is er een kleine expositie te zien van de activiteiten van Europascouts.

Opgave voor de info-markt is niet verplicht en de toegang is vrij, maar wel handig voor de organisatie van de presentatie van 10.00 tot 12.00 uur. Dan kunnen we namelijk zorgen voor voldoende koffie en dergelijke.