Catechese van de Goede HerderOp 7 en 11 juni 2012 vanaf 20:00 uur zijn er twee informatie-avonden gepland in de pastoriezaal aan de Herensingel 3 in Leiden. Mensen die meer willen weten over deze goede catechese-methode, zijn welkom op één van deze twee avonden in Leiden. Op 7 en 11 juni 2012 vanaf 20:00 uur zijn er twee informatie-avonden gepland in de pastoriezaal aan de Herensingel 3 in Leiden. Mensen die meer willen weten over deze goede catechese-methode, zijn welkom op één van deze twee avonden in Leiden.

Catechese van de Goede HerderVerschillende parochies in Nederland beginnen met de zogenaamde catechese van de Goede Herder, de enige vorm van systematische geloofsonderricht voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze methode is vanaf 1954 ontwikkeld en bestaat inmiddels in 38 landen. Deze catechese is ontstaan in de Katholieke kerk, maar wordt ook in andere christelijke gemeenschappen gegeven, waaronder de Lutherse en Anglicaanse kerk. Met ondersteuning van een expert uit de Verenigde Staten van Nederlandse origine is een eerste begin gemaakt met deze methode in Utrecht, vervolgens uitgebreid in Leiden en nu voor verschillende gemeenschappen verspreid in Nederland.

Uit parochies in onder andere Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch tonen betrokkenen inmiddels interesse om te beginnen met de catechese van de Goede Herder. In Leiden is een groep van ten minste 12 kinderen hier vanaf september vorig jaar mee begonnen. In Utrecht werkt een club kinderen hier al sinds 2009 mee.

Het bijzondere aan de methode zijn zowel de gebruikte materialen als de inbreng van de docent. Maquettes, houten figuren en puzzelkaarten maken de gebrachte inhoud aanschouwelijk en tastbaar. De docent hoeft weinig uit te leggen en leest alleen essentiële teksten voor. De kinderen gaan vervolgens aan de slag met het materiaal en kunnen daarbij zelf kiezen welke scènes ze naspelen.

Wij nodigen u graag uit voor één van de informatie-avonden op 7 juni of 11 juni aanstaande om 20:00 in de pastoriezaal aan de Herensingel 3 in Leiden. Deze methode is hier in september 2011 van start gegaan voor kinderen vanaf 3 jaar en zal vanaf komende september ook beginnen voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Naast een presentatie krijgt u gelegenheid tot het stellen van vragen. Verder willen we u proberen iets te laten ervaren van de manier waarop de catechese wordt gegeven.

Aanmelding graag via: info@catechesegoedeherder.nl
Meer informatie:  www.catechesegoedeherder.nl