Ina & Harm

Harm & Ina, Jakob (7), David (5) en Lisa (bijna 3) uit Helmond Wij zijn Harm & Ina, Jakob (7), David (5) en Lisa (bijna 3) uit Helmond.

Een doorsnee dag in ons gezin betekent: op tijd beginnen om veel aan de dag te hebben (vanaf ongeveer 6.15uur). Ina en HarmDan even knuffelen in het grote bed met z'n allen, bidden, ontbijten, aankleden, papa uitzwaaien en even spelen, dan naar school.

We bidden altijd voor alle maaltijden samen, en als echtpaar nog eens voor het slapengaan, op zondag uitgebreid met z'n allen, en spontaan bij wat er allemaal gebeurt op zo'n dag, zoals bijvoorbeeld voor een tante die moet bevallen.

Wij houden ons huwelijksleven levens door samen uit eten te gaan, tijd voor elkaar vrij te maken, lekker samen op de bank te delen over van alles, met kerstmis of nieuwjaar een uitgebreide liefdesbrief voor de ander te schrijven, natuurlijk ook door gemeenschap met elkaar te hebben, samen te genieten, met elkaar te bidden en regelmatig tijd te nemen voor God van wie alle liefde komt…

Onze tip voor een geweldige vakantie is Zuid-Duitsland: het gebied rondom Ravensburg en de Bodensee – prachtig! Heel veel leuke uitjes met het gezin, je hebt én de bergen én de mooie stadjes en de ruimte.

Een van onze gezinstradities is dat we als er iemand jarig is of naamdag heeft of iets bijzonders heeft, graag feest vieren. Ina heeft geïntroduceerd dat we naast het feest dan ook bidden voor de persoon die feest heeft. Omdat het een bijzondere dag is zijn de kinderen dan ook heel gemotiveerd om te bidden. Iedereen gaat om het feestvarken heen staan en mag dan bidden. Dit varieert van een vrij onsamenhangend gebrabbel van Lisa (waar je je toch bijzonder door gezegend voelt) tot hele gebeden van Jakob en David, waar je vaak veel van je eigen zinsnedes in herkend en die heel volwassen klinken. Dit gebed van de kinderen is een bijzonder cadeau en is ons heel dierbaar. Dit gebed (ook al is het soms onverstaanbaar gebrabbel) komt bij God denk ik heel goed aan!

De volgende anecdote van ons gezin willen we jullie niet onthouden:
Laatst zaten we samen in de auto en omdat we laat waren, zat Ina in de auto make-up op te doen. Jakob zei daarop: "Mama, je lijkt wel op Eva." Wij vroegen: welke Eva? "Die van het Oude Testament." Zegt David: "Maar dan wel met kleren aan!"