Simon Dankers: In liefde verenigdSinds eind 2008 is er een eerste Nederlandse studie en wetenschappelijke publicatie gewijd aan de Theologie van het Lichaam door theologiestudent Simon Dankers: In liefde verenigd. Menselijke relaties en de ‘Theologie van het lichaam’ van paus Johannes Paulus II. Simon Dankers

Sinds eind 2008 is er een eerste Nederlandse studie en wetenschappelijke publicatie gewijd aan de Theologie van het Lichaam door theologiestudent Simon Dankers: In liefde verenigd. Menselijke relaties en de ‘Theologie van het lichaam’ van paus Johannes Paulus II.

Simon Dankers: In liefde verenigdIn een interview in Katholiek Nieuwsblad zegt hij over de Theologie van het Lichaam: “De paus analyseert eerst de mens zelf als persoon en daarna hoe hij in relatie tot de ander staat.” Voor zijn eigen publicatie heeft Simon Dankers uit het brede spectrum van onderwerpen het thema van de menselijke relaties genomen.

Simon Dankers, die eerst filosofie en theologie studeerde aan het grootseminarie van het bisdom Haarlem, vervolgt momenteel zijn studie aan de theologische faculteit van de Philosophisch-theologische Hochschule in St. Augustin, Duitsland.

In liefde verenigd.
Menselijke relaties en de ‘Theologie van het lichaam’ van paus Johannes Paulus II

Uitg. Colomba
119 pp.
€ 12,60
ISBN 978 90 73810 84 6