8 oktober 2011 - Impulsdag Bisdom RotterdamZaterdag 8 oktober organiseert het bisdom Rotterdam een impulsdag voor parochies onder de titel ‘Met het oog op morgen’. Centraal staan gezinnen met jonge kinderen. 8 oktober 2011 - Impulsdag Bisdom RotterdamZaterdag 8 oktober organiseert het bisdom Rotterdam een impulsdag voor parochies onder de titel ‘Met het oog op morgen’. Centraal staan gezinnen met jonge kinderen.

De bijeenkomst is in het Zandvlietcollege, Bezuidenhoutseweg 40, 2594 AW Den Haag, van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Veel pastorale beleidsplannen wijzen op het belang van een relatie met de ‘middengeneratie’, die onder andere bestaat uit gezinnen met jonge kinderen, terwijl het lastig is juist met deze drukbezette groep contast te leggen en te houden.

Gezinnen met jonge kinderen

Met deze impulsdag willen medewerkers van bisdom Rotterdam met de vrijwilligers van de parochies en met pastorale beroepskrachten bespreken hoe het contact met gezinnen met jonge kinderen te onderhouden. Na een inhoudelijke inleiding zijn er tal van workshops op de werkvelden Leren, Vieren, Dienen en Pastoraat. Daarin worden ervaringen van de parochies uitgewisseld hoe ze contact met jonge gezinnen onderhouden; het doel is ook het inzicht in aanpak en methodes te verdiepen. Er is ook een informatiemarkt. (Bisdom Rotterdam)