Ilona, Pieter en Christopher

Wij zijn Ilona en Pieter en Christopher (bijna 2) uit Den Bosch.
Wij zijn Pieter en Ilona en Christopher (bijna 2). We wonen in Den Bosch en zijn iets langer dan drie jaar getrouwd.

Ilona, Pieter en Christopher“Bij ons thuis” begint een gewone dag met pappa en mamma die samen een tijdje in stilte bidden. We hebben echt gemerkt dat we samen een blijere en meer vredige dag hebben als we dat doen. Sinds de geboorte van Christopher hebben we erg gezocht naar wat de beste tijd is om samen te bidden. In het begin was het wel lastig want zo’n klein mannetje moet eerst een ritme vinden en wij ook samen met hem. Gelukkig kunnen we nu weer wat vroeger opstaan dan hij (dus ook vroeg naar bed!) en doen we dat ook (niet altijd even gemakkelijk). Het is een favoriet moment van de dag als het lukt om dit te doen.

Een ander favoriet moment is na het avondeten als pappa lekker gek gaat doen met Christopher. Hij schaterlacht als pappa hem kietelt en verstoppertje gaat spelen of als hij op het grote bed mag klimmen, klauteren en springen. Voordat Christopher naar bed gaat, gaat hij altijd Jezus nog een kusje geven op het schilderij en soms zingen we nog een vrolijk kinderliedje over Jezus' liefde voor iedereen.

Onze echtelijke liefde proberen we levendig te houden door in ieder geval één avond in de week vrij te houden om samen iets leuks te doen. Soms is dat een goed gesprek thuis met een kop thee op de bank, een andere keer vragen we opa en oma om op te passen en gaan we (goedkoop) ergens wat eten. Soms zien we samen een (goede!) film waar we daarna over praten als het raakvlakken heeft met ons eigen leven. Zulke “marriage time” is een tip die we hebben gekregen in de Marriage Course, een cursus voor gehuwden die we hebben gevolgd en later ook hebben gegeven. Wij hebben er echt veel aan want er zijn zoveel dingen die aandacht vragen (werk, vrienden, familie, kerk) en waar je je in de avonduren voor in kunt zetten, dat je gemakkelijk vergeet gewoon tijd voor elkaar te maken.

Een ingrijpende keuze die we hebben gemaakt als gezin houdt ook verband met tijd hebben voor elkaar in ons gezin. Eind vorig jaar hebben we besloten dat ik (Ilona) zou stoppen met werken. Ik had een parttime baan die altijd meer tijd kostte dan de bedoeling was, maar waar ik ook mijn hele hart in kwijt kon. Op een gegeven moment was ik alleen maar aan het racen om alles gedaan te krijgen. Nu ik een tijdje gestopt ben, merken we dat het echt leuker en meer vreugde- en vredevol is. Het was een heel moeilijke beslissing. Ik vond mijn werk echt erg leuk en interessant, maar mijn hart ligt toch het meest bij ons gezin; echtgenoot en zoontje.