Burgerinitiatief - Ik ben onbetaalbaar“Ik ben onbe­taal­baar. Seks is onbe­taal­baar. Door het kopen van seks, ook wel prosti­tutie genoemd, wordt de waardig­heid van de prostituee en de bezoeker ontnomen.” Teken dit opmerkelijke Nederlandse burger­initiatief. “Ik ben onbetaalbaar. Seks is onbetaalbaar. Door het kopen van seks, ook wel prostitutie genoemd, wordt de waardigheid van de prostituee en de bezoeker ontnomen.” Teken dit opmerkelijke Nederlandse burgerinitiatief.

Burgerinitiatief - Ik ben onbetaalbaarHet kopen van een seksuele dienst zou dan ook strafbaar moeten worden gesteld. Ik verzoek de Tweede Kamer dit voorstel te bespreken en hier een standpunt over in te nemen.”

Vier jongeren die in het hart zijn geraakt door het onrecht dat zich afspeelt in de prostitutie van Nederland hebben een burgerinitiatief gestart. Met het initiatief willen ze 40.000 handtekeningen verzamelen om zo behandeling in de Tweede Kamer af te dwingen. Het eerste uur dat de website online is, staat de teller reeds op een indrukwekkende 1280 handtekeningen!

Naast het verzamelen van handtekeningen voor het burgerinitiatief is ook een blog gestart – exxpose.nl – waarop bijdragen zullen verschijnen.