12 februari 2012 - HuwelijkszondagVoor het eerst wordt in de Petrus­kerk in Oister­wijk een huwelijks­zondag gehouden. Op zondag 12 februari zijn echt­paren en hun kinderen welkom in de kerk en in het Parochie­centrum. Doel van de dag: een gelegen­heid voor gehuwden om eens extra aandacht te geven aan hun huwelijk. Voor het eerst wordt in de Petruskerk in Oisterwijk een huwelijkszondag gehouden. Op zondag 12 februari zijn echtparen en hun kinderen welkom in de kerk en in het Parochiecentrum. Doel van de dag: een gelegenheid voor gehuwden om eens extra aandacht te geven aan hun huwelijk.

12 februari 2012 – Huwelijkszondag

12 februari 2012 - HuwelijkszondagDeze huwelijkszondag wordt georganiseerd door diverse echtparen uit verschillende parochies uit Oisterwijk e.o.  in het kader van de Marriage Week. Deze ‘week’ wordt elk jaar rondom Valentijnsdag georganiseerd. Het is een landelijk en internationaal initiatief waarmee alle schijnwerpers op het huwelijk worden gezet. Het leven is vaak zo vol en druk, dat de tijd voor elkaar er al snel bij inschiet. En dat terwijl het huwelijk zo kostbaar is voor ieders geluk. Het is goed voor elkaar, voor de kinderen, voor de gezondheid, de samenleving, de economie en.. de Kerk. . Vorig jaar is de huwelijkszondag eerder georganiseerd in parochies in Tilburg (64 echtparen en kinderen) en in Uden (76 echtparen en kinderen). Dat waren meer deelnemers dan verwacht.

Ontspannen dag

De huwelijkszondag begint om zondag 12 februari om 10.00 uur met de gezinsviering in de Petruskerk. Er is een feestelijke lunch voor de echtparen (kinderen eten apart) en een workshop met als thema: ‘Liefde is actie’. Voor kinderen en tieners is er een gezellige doe-middag georganiseerd. De dag wordt afgesloten in de kerk met de hernieuwing van de trouwbelofte. Om 15.15 uur wordt er afgesloten met een Brabants borreltje

Aanmelden

Deelname is gratis. Er zal aan het eind van de dag een collectebus klaarstaan om eventueel een vrijwillige gift in te doen. Aanmelden is wel belangrijk, zodat we weten op hoeveel deelnemers (inclusief kinderen) we kunnen rekenen. Een mailtje naar: diaken.dommeck@petruskerkoisterwijk.nl is voldoende. Graag ook even de leeftijd van de kinderen vermelden.