MarriageweekOp 13 februari, de zondag vóór Valen­tijns­dag, organi­seren de paro­chies in Tilburg en Uden een ‘huwe­lijks­zondag’. Tijdens deze feeste­lijke dag – met kinder­programma – kunnen echt­paren hun trouw­belofte vernieuwen. Op 13 februari, de zondag vóór Valentijnsdag, organiseren de parochies in Tilburg en Uden een ‘huwelijkszondag’. Tijdens deze feestelijke dag – met kinderprogramma – kunnen echtparen hun trouwbelofte vernieuwen.

“Eén van de aandachtspunten in het nieuwe bisdombeleid is het investeren in huwelijken,” vertelt Brechje Loenen van de diocesane dienst Huwelijk & Gezin. “Deze dag is daar een concrete uitwerking van. De opzet is dat het een klein feestje wordt waarop echtparen weer even stilstaan bij hun huwelijk. Of ze nu één of vijftig jaar getrouwd zijn.”

Marriage Week

MarriageweekDe huwelijkszondag wordt geor­ga­ni­seerd in het kader van de ‘Marriage Week’ die loopt van 7 tot en met 14 februari 2011. Dit is een inter­nationaal initiatief waarmee alle schijn­werpers op het huwelijk worden gezet. In 2011 wordt dit voor het eerst landelijk georganiseerd in kerken én daarbuiten. Zo biedt de Koninklijke Horeca Nederland in deze week een ‘Marriage Week Arrangement’ aan met als motto: ‘Samen uit eten gaan is goed voor je relatie’ en worden er overal in het land ludieke acties opgezet om het huwelijk te vieren.

Primeur

Het is voor het eerst dat deze ‘huwelijkszondag’ wordt georganiseerd in Uden en Tilburg in samenwerking met de afdeling Huwelijk & Gezin van het bisdom. Als blijkt dat dit een succes is, wordt het volgende jaren herhaald en ook aan andere parochies aangeboden.

Globaal programma

10.30 uur   Parochiemis met kinderwoorddienst
11.30 uur   Koffie/thee
12.00 uur   Welkom en feestelijke lunch
13.00 uur   Workshop voor de echtparen, gezellige doemiddag voor de kinderen
14.15 uur   Vernieuwing van de trouwbelofte
14.30 uur   Afsluiting bij Maria
14.45 uur   Verrassing
15.30 uur   Einde

Meer informatie

Informatie over deze huwelijkszondag via: huwelijkengezin@bisdomdenbosch.nl

Aanmeldingen voor de huwelijkszondag via: www.parochiesintpetrus.nl (Uden) en www.heikesekerk.nl (Tilburg).

De Marriage Week is een initiatief van personen en organisaties uit de wereld van cultuur, kerk, politiek, wetenschap en economie die het huwelijk willen versterken. Zie ook www.marriageweek.nl

Een overzicht van activiteiten in het kader van Marriageweek staat op Rkactiviteiten.nl:
www.rkactiviteiten.nl/marriageweek