Huwelijksvoorbereiding

Als je wilt trouwen, is dat geen eendagsbeslissing. Als je een huis koopt, ga jtangoe eerst goed kijken en vergelijken, praten met de bank en pas als je echt zeker weet dat je dat huis wilt, dan zeg je er ‘ja’ tegen. Als je een baan zoekt, ga je eerst goed alle vacatures bekijken, en als je een beetje meer zekerheid hebt over het bedrijf, de mensen die er werken, het product dat ze leveren, wat je verdient, heb je een idee of je er ‘ja’ op moet zeggen.

Waarom vraag je je al die dingen af als je een huis koopt of een baan zoekt? Omdat het niet zomaar iets is, het gaat om beslissingen waar je voor lange tijd aan vast zit en … waar heel veel levensgeluk van afhangt.

Als je wilt trouwen, is dat een keuze die nog veel ingrijpender is dan het kopen van een huis of het kiezen van een baan. Het gaat om liefde en leven, om geluk en toekomst. Als je ervoor kiest om met iemand verder te gaan door het leven… dan hangt daar eigenlijk alles van af. Een huwelijk is zo iets groots, dat je het eigenlijk nergens mee kunt vergelijken. Niet met een huis. Niet met een baan. Het is een levenskeuze. Is het niet belangrijk om je daarop dan zo goed voor te bereidden dat het inderdaad een leven lang meekan?

Daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Omdat jullie huwelijk te belangrijk is om snel even te regelen. Omdat het trouwen voor de kerk niet zomaar is “omdat het erbij hoort.” Je eigen levensgeluk en wat God jullie wil geven is te groot om in de schaduw te staan van al die andere praktische dingen die belangrijk zijn als je wilt gaan trouwen.

Lees verder: http://www.huwelijksvoorbereiding.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://katholiekgezin.nl/huwelijksvoorbereiding/