Marriage CourseIn het ontmoetings­centrum De Oude Gracht in Amsterdam vindt in maart weer een huwelijks­cursus plaats. Deze biedt onder meer de gelegenheid met ervaren echtparen en andere stellen die binnen­kort gaan trouwen van gedachten te wisselen. In het ontmoetingscentrum De Oude Gracht in Amsterdam vindt in maart weer een huwelijkscursus plaats. Deze biedt onder meer de gelegenheid met ervaren echtparen en andere stellen die binnenkort gaan trouwen van gedachten te wisselen.

Marriage CourseWie bewust kiest voor het huwelijk en ook voor God en de Kerk wil trouwen, kan in Amsterdam een huwelijkscursus volgen. Het huwelijk is een grote stap en het is belangrijk daar de nodige tijd en aandacht aan te besteden. Hoe meer een stel nu in de voorbereiding van het huwelijk investeert des te beter voor de toekomst. De ervaring van andere echtparen en de uitwisseling van gedachten met een groep stellen die ook binnenkort gaan trouwen kan hun van dienst zijn.

Een samenwerking van diverse organisaties op gebied van huwelijk en gezin bieden deze cursus aan in de maand maart. Men is steeds welkom op dinsdagavond vanaf 20.00 uur  in Ontmoetingscentrum De Oude Gracht, bij de Onze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 218 B
 
Om 20.00 uur is de ontvangst met koffie of thee. Elke inleiding begint om 20.15 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Soms met workshops in groepen aangevuld. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en om van gedachten te wisselen. Rond 22.00 uur wordt de avond officieel afgesloten en blijft men desgewenst napraten.

Dinsdag 2 maart
Christelijke antropologie van het huwelijk: de theologie van het lichaam
door Stefan en Lisette van Aken-de Graaf

Dinsdag 9 maart
Je huwelijk bouwen op een solide basis
door Robert en Annemarieke Posthumus-Averdijk

Dinsdag 16 maart
Het huwelijk als sacrament. Spiritualiteit in het gezin.
door Bert en Gaby Buirma-Rieu

Daarna, zegening van verloofden in de kapel
en feestelijke borrel in zaal

Dinsdag 23 maart
Seksualiteit en intimiteit. De (op)gave van de kinderen.
door Stefan en Lisette van Aken-de Graaf

Dinsdag 30 maart
Communicatie en liefdevol omgaan met mogelijke conflicten
door Pieter en Rita Pouw-Bahlmann

Locatie:
Ontmoetingscentrum De Oude Gracht, bij de Onze Lieve Vrouwekerk
Keizersgracht 218 B
1016 DZ Amsterdam
(06) 174 17 240

Voor  verdere informatie en aanmelding graag bellen of mailen:
Eugen Graas, pr.  (06) 174 17 240, info@olvkerk.nl

Zie ook Rkactiviteiten.nl