Kardinaal Cormac Murphy O'ConnorRuim 700 echtparen vierden eerder deze maand hun trouwdag met een speciale Mis in de West­minster ­kathedraal. Kardinaal Murphy-O’Connor benadrukte dat we vandaag de dag het zichtbare getuigenis van de liefde tussen man en vrouw nodig hebben.
Ruim 700 echtparen met gezamenlijk meer dan 43.000 huwelijksjaren vierden eerder deze maand hun trouwdag met een speciale Mis in de Westminsterkathedraal. Kardinaal Murphy-O’Connor benadrukte dat we vandaag de dag, misschien meer dan ooit, het zichtbare getuigenis van de liefde tussen man en vrouw nodig hebben.

Kardinaal Cormac Murphy O'ConnorUit dank

De aartsbisschop van Westminster, kardinaal Cormac Murphy-O’Connor, had voor deze bijzonder Mis voor het Huwelijk een persoonlijke uitnodiging gestuurd aan echtparen die in 2008 hun 10-, 25-, 30-, 40-, 50- en 60-jarig huwelijk vieren om God te danken, hun geloften te hernieuwen en te bidden voor hun gezinnen en alle huwelijken. Onder de aanwezigen bevonden zich negen paren die meer dan 60 jaar getrouwd waren.

Levensstroom

Als onderdeel van de viering, die op 10 mei werd gehouden, keken de paren elkaar aan en spraken tegenover elkaar uit dat ze van elkaar willen blijven houden, waarna de kardinaal hen zegende. “Er zijn maar weinig dingen in dit land die belangrijker zijn dan het ondersteunen van het huwelijk. Daarom heb ik ruim 700 echtparen uitgenodigd voor deze H. Mis. Ik hoop dat deze viering hun liefde zal vernieuwen, opfrissen en sterker maken zo dat hun huwelijk de levensstroom van onze parochies mag zijn en spiritueel voedsel mag brengen aan ons allen.”

Hart van liefde

“Vandaag de dag, misschien meer dan ooit in het leven en de geschiedenis van de Kerk, hebben we het zichtbare getuigenis nodig van de liefde tussen man en vrouw. Een geslaagd huwelijk betekent een geslaagd gezin, en de liefde die in het hart van het Sacrament van het Huwelijk ligt is inderdaad een van de meest diepgaande manifestaties van de liefde van God.”

Toekomst

“Ik weet dat politici van alle partijen zich realiseren dat het huwelijk en het wel-zijn van het gezin van wezenlijk belang zijn voor de toekomst van Groot-Brittannië, omdat zij zorgen voor stabiliteit en helpen de waarden van trouw en het aangaan van een verbintenis in de samenleving te brengen. Natuurlijk, er zijn mensen die een moedige bijdrage leveren als alleenstaande ouder of die de pijn van een gebroken huwelijk hebben gevoeld. Maar ik weet dat de meeste ouders niet willen dat hun kinderen geleerd wordt dat het huwelijk gewoon een andere levenskeuze is, gelijk aan ieder ander. Veel, veel jonge mensen, spreken, als ze het over hun dromen en hoop hebben, de wens uit op een dag gelukkig getrouwd te zijn en een gezin te hebben.”