'Huwelijk redt gezinnen'Wie zijn gezin graag bij elkaar houdt doet er verstandig aan in het huwelijksbootje te stappen. Dat is wat onderzoekers van het Bristol Community Family Trust zeggen na een recente studie, waarvoor data van 15.000 jonge moeders bestudeerd zijn. Wie zijn gezin graag bij elkaar houdt doet er verstandig aan in het huwelijksbootje te stappen. Dat is wat onderzoekers van het Bristol Community Family Trust zeggen na een recente studie, waarvoor data van 15.000 jonge moeders bestudeerd zijn.

Relatiebreuk

'Huwelijk redt gezinnen'Uit het onderzoek kwam naar voren dat, van de ongetrouwde stellen met kinderen, maar 3 procent bij elkaar blijft tot hun kind 16 jaar is. Eén op de drie van deze ongehuwde paren beëindigen hun relatie al voor de vijfde verjaardag van hun kindje.

Dit blijkt vier keer zoveel te zijn als bij getrouwde koppels. Meer in het algemeen kan volgens de onderzoekers gesteld worden dat de kans op een relatiebreuk bij ongetrouwde ouders minstens tweemaal zo groot is dan bij paren die de trouwgelofte wel hebben afgelegd.

Stabiliteit

De wetenschappers menen nu dat de resultaten aantonen dat een huwelijk één van de belangrijkste factoren is voor stabiliteit binnen het gezin. Meer nog dan inkomen, opleidingsniveau, leeftijd en etniciteit. Een stabiel gezin zou met name belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind.

"Tijdens de analyse van de bevolkingscijfers ontdekte ik dat 60 procent van de gezinnen intact blijft tot de kinderen 15 jaar zijn", zegt onderzoeker Harry Benson tegen de Daily Mail. “Hiervan is 97 procent getrouwd.”

De Britse staatssecretaris van Onderwijs, Ed Balls, liet tot slot weten dat de resultaten suggereren dat een huwelijk inderdaad "helpt kinderen het beter te laten doen". (Nu.nl)