Definiëren van het huwelijk tussen een man en een vrouw in de grondwetRuim twee miljoen Roemenen hebben de petitie voor de definiëring van het huwelijk als een verbond tussen man en vrouw in de grondwet onder­te­kend. De petitie is een initia­tief van de Coalitie voor het Gezin, waarin 23 Roemeense organi­saties vertegen­woordigd zijn. Ruim twee miljoen Roemenen hebben de petitie voor de definiëring van het huwelijk als een verbond tussen man en vrouw in de grondwet ondertekend. De petitie is een initiatief van de Coalitie voor het Gezin, waarin 23 Roemeense organisaties vertegenwoordigd zijn.

Drie maanden

Definiëren van het huwelijk tussen een man en een vrouw in de grondwetDe twee miljoen handtekeningen werden binnen de wettelijke eis van drie maanden binnengehaald en overtreffen ruim de benodigde 500.000 die de wet als minimum stelt voor het in behandeling nemen van een petitie.

Krachtig signaal

De Coalitie voor het Gezin had voor aanvang van de petitie laten weten een krachtig signaal voor het huwelijk tussen man en vrouw af te willen geven aan politici door meer steunbetuigingen op te halen dan nodig.

De verzamelde handtekeningen vertegenwoordigen meer dan tien procent van de circa 19,9 miljoen inwoners van Roemenië. (Katholiek Nieuwsblad)