12 februari 2012 - HuwelijkszondagVoor het eerst wordt in de H. Hartkerk in Roermond een huwelijkszondag gehouden. Op zondag 12 februari zijn echtparen en hun kinderen welkom in de Kerk en in de oude pastorie. Doel van de dag: een gelegenheid voor gehuwden om eens extra aandacht te geven aan hun huwelijk. Voor het eerst wordt in de H. Hartkerk in Roermond een huwelijkszondag gehouden. Op zondag 12 februari zijn echtparen en hun kinderen welkom in de Kerk en in de oude pastorie. Doel van de dag: een gelegenheid voor gehuwden om eens extra aandacht te geven aan hun huwelijk.

12 februari 2012 - HuwelijkszondagDeze huwelijkszondag wordt georganiseerd in het kader van de Marriage Week. Deze ‘week’ wordt elk jaar rondom Valentijnsdag georganiseerd. Het is een landelijk en internationaal initiatief waarmee alle schijnwerpers op het huwelijk worden gezet. Het leven is vaak zo vol en druk, dat de tijd voor elkaar er al snel bij inschiet. En dat terwijl het huwelijk zo kostbaar is voor ieders geluk. Het is goed voor elkaar, voor de kinderen, voor de gezondheid, de samenleving, de economie en.. de Kerk.

Ontspannen dag

De huwelijkszondag begint op zondag 12 februari om 11.30 uur met de Eucharistieviering in de H. Hartkerk (Mgr. Driessenstraat 2). Er is een feestelijke lunch voor de echtparen (kinderen eten apart) en een inleiding. Voor  de kinderen vanaf 4 jaar zijn er in leeftijdsgroepen een workshop knutselen en een workshop Kiskikids liedjes instuderen. De tieners volgen een eigen programma met inleiding over het huwelijk (door een echtpaar) en een creatieve workshop. Voor de kinderen van 0 t/m 3 jaar is er opvang.

De dag wordt afgesloten in de Kerk met de hernieuwing van de trouwbelofte. Om 16.15 uur wordt er afgesloten met een drankje en een hapje.

Aanmelden

Graag via email of telefoon naar m.rademaker@bisdom-roermond.nl of 0475-386892. Kosten zijn per echtpaar € 20 en per kind € 2,50. Aanmelden is wel belangrijk, zodat we weten op hoeveel deelnemers (inclusief kinderen) we kunnen rekenen. Graag ook even de leeftijd van de kinderen vermelden.

Zie ook

Ook in Oisterwijk en Tilburg wordt een Huwelijkszondag georganiseerd: