Man en vrouw vullen elkaar perfect aanTegen “de recente epidemie van wantrouwen, scepticisme tot en met vijandigheid, die zich in onze cultuur verspreidt ten overstaan van een verbond tussen man en vrouw”, roept Paus Franciscus op “huwelijk en gezin in ere te herstellen”. Tegen “de recente epidemie van wantrouwen, scepticisme tot en met vijandigheid, die zich in onze cultuur verspreidt ten overstaan van een verbond tussen man en vrouw”, roept Paus Franciscus op “huwelijk en gezin in ere te herstellen”.

Man en vrouw vullen elkaar perfect aanWoensdag 15 april 2015 vervolgde paus Franciscus tijdens de woensdagcatechese de serie catecheses in het kader van de aankomende gezinssynode. Vorige week was dat deel 1 over het huwelijk van man en vrouw; deze week deel 2.

“De sociale waardevermindering van het stabiele en generatieve verbond tussen man en vrouw is een verlies voor heel de wereld”, betreurt de Paus tijdens zijn 11e catechese over het gezin.

“Als wij voor dit verbond geen heropleving van sympathie vinden, die de nieuwe generaties kan beschutten tegen wantrouwen en onverschilligheid, zullen kinderen ter wereld komen die hoe langer hoe meer ontworteld zijn”, waarschuwt hij.

De Paus benadrukt de schoonheid van het avontuur van het koppel: “De man vindt de vrouw, zij ontmoeten elkaar en de man moet iets verlaten om haar ten volle te vinden … Dat betekent een nieuwe weg inslaan. De man is er helemaal voor de vrouw en de vrouw helemaal voor de man”.

(bron: RKDocumenten.nl)