Hulp voor ouders te vroeg geboren baby'sZorgverzekeraars gaan hulp aan veel te vroeg geboren baby's en hun ouders vergoeden. Uit een onderzoek is gebleken dat zowel de baby's als de ouders daar baat bij hebben. Dat zei een woordvoerder van zorgverzekeraar Agis.
Hulp voor ouders te vroeg  geboren baby'sZorgverzekeraars gaan hulp aan veel te vroeg geboren baby's en hun ouders vergoeden. Uit een onderzoek is gebleken dat zowel de baby's als de ouders daar baat bij hebben. Dat zei een woordvoerder van zorgverzekeraar Agis.

In Nederland worden jaarlijks ruim tweeduizend baby's veel te vroeg geboren. Dat betekent vanaf de 24e tot 32e week van de zwangerschap.

De ontwikkeling van deze kinderen kan gepaard gaan met onder meer motorische problemen. Op latere leeftijd kunnen zich gedrags- en leerproblemen voordoen.

Door de baby's en hun ouders na ontslag uit het ziekenhuis een jaar lang te laten bijstaan door gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten kunnen dergelijke problemen aanmerkelijk worden verminderd. Dat is uit het onderzoek gebleken waarbij het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en Agis het voortouw hadden, aldus de woordvoerder.

Agis en andere zorgverzekeraars hebben inmiddels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) toestemming gekregen om deze speciale zorg in de basisverzekering op te nemen. (Nu.nl)