Huiskerk geeft Evangelie door aan kinderenDe voorzitter van het Braziliaans bisschoppelijk Comité voor Leven en het Gezin heeft gezegd dat “wanneer een gezin religieuze principes en het Evangelie doorgeeft aan zijn kinderen het zijn taak van huiskerk vervult”. Huiskerk geeft Evangelie door aan kinderenDe voorzitter van het Braziliaans bisschoppelijk Comité voor Leven en het Gezin heeft gezegd dat “wanneer een gezin religieuze principes en het Evangelie doorgeeft aan zijn kinderen het zijn taak van huiskerk vervult”.

De uitlatingen van aartsbisschop Orlando Brandes van Londrina werden gedaan bij de presentatie van het boek <i>De tijd voor het gezin</i> dat uitgegeven werd ter gelegenheid van de Week van het Gezin, die in Brazilië in augustus plaatsvindt. Dit jaar zal de week vooral aandacht besteden aan catechese omdat, aldus de aartsbisschop,  “ouders de eerste catechisten zijn van hun kinderen”.

Het hart van het gezin dat vorm krijgt in het huwelijk, is zijn roeping een natuurlijke bron van leven te zijn, de eerste school van menselijkheid, waarin de diverse generaties leren de vreugde en deugd van het leven te ervaren, niet alleen individueel, maar samen in het teken van de verschillende vormen van leven: gave, vergeving, opoffering, geduld, alledaags leven, vreugde en zorg,” zei de aartsbisschop. (KN/CNA)