Prins Willem Alexander bezoekt The Family FactoryPrins Willem-Alexander heeft Donderdagochtend, 7 april 2011, een bezoek gebracht aan stichting The Family Factory, een organisatie die investeert in sterke verbindingen tussen ouders en gezinnen. Prins Willem-Alexander heeft Donderdagochtend, 7 april 2011, een bezoek gebracht aan stichting The Family Factory, een organisatie die investeert in sterke verbindingen tussen ouders en gezinnen. The Family Factory ondersteunt ouders die activiteiten voor elkaar organiseren waarbij ouders ideeën en ervaringen over gezin-zijn uitwisselen en elkaar waar nodig een handje helpen.

Prins Willem Alexander bezoekt The Family FactoryDe Prins van Oranje bracht als beschermheer van het Oranje Fonds een bezoek aan The Family Factory en ging in gesprek met de vrijwilligers en medewerkers van de stichting. Hij werd verwelkomd door de Culemborgse burgemeester Van Schelven, Oranje Fonds-directeur Ronald van der Giessen en door Jan Willem Roseboom, één van de initiatiefnemers van The Family Factory.

Na een korte introductie over het ontstaan van The Family Factory ging de prins in gesprek met enkele medewerkers en bestuursleden van de organisatie. De prins was erg geïnteresseerd in hoe je van een goedbedoeld idee tot een werkende organisatie komt, omdat The Family Factory juist op dat gebied ondersteuning krijgt vanuit het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Ouders-voor-ouders

In een tweede gesprek ontmoette de prins een aantal ouders die zelf ouders-voor-ouders activiteiten organiseren. Zo vertelde Arda van der Lugt uit Nijkerk: “We hebben een groepje van zes moeders die graag iets voor andere ouders wilden doen. We hebben de workshops eerst zelf gedaan, samen met onze partners. Zij waren eerst wat afwachtend maar meteen na de eerste workshop waren ze overtuigd!”. Inmiddels is in Nijkerk een volgende workshopserie gestart en wordt er druk nagedacht over andere activiteiten. Vrijwilligers uit Culemborg en Gorinchem vertelden dat zij nadenken over de start van activiteiten speciaal voor vaders. En Houten wordt The Family Factory vooral verwelkomd omdat het ouders de kans geeft een netwerk op te bouwen in een stad waarin ouders elkaar vaak niet of nauwelijks kennen.

Oranje Fonds Groeiprogramma

The Family Factory is deelnemer aan het Oranje Fonds Groeiprogramma, een ontwikkeltraject waarin sociale initiatieven intensief ondersteund worden bij de groei van hun organisatie. De stichting is nu in zo’n 50 gemeenten actief en werkt aan de start van vrijwilligersteams op nog veel meer plaatsen. Deelnemers aan dit programma ontvangen naast financiële steun ook een trainingstraject waaraan diverse grote bedrijven een bijdrage leveren. Zo ontvangt The Family Factory coaching vanuit ABN Amro en hulp bij strategische vragen van McKinsey & Company.

Prins Willem Alexander op bezoek bij The Family Factory