Homoseksualiteit bespreken met kinderenVandaag is het (op meer Nederlandse middelbare scholen dan u misschien denkt) Paarse Vrijdag. Heeft niets met de Advent te maken. Op zijn blog Voorhof.net werpt priester Michiel Peeters zijn licht op deze actie. Homoseksualiteit bespreken met kinderenVandaag is het (op meer Nederlandse middelbare scholen dan u misschien denkt) Paarse Vrijdag. Heeft niets met de Advent te maken. Op zijn blog Voorhof.net werpt priester Michiel Peeters zijn licht op deze actie.

Homo­lobby­organisatie COC bevordert het ontstaan op zoveel mogelijk scholen van ‘Gay Straight Alliances’ – zo legt Peeters uit – groepjes leraren en leerlingen die mede­scholieren moeten aanmoedigen "gewoon ervoor uit te komen dat ze homo of bi zijn".

'Zeker de helft van alle leerlingen zegt […] een probleem te hebben met openlijke homoseksualiteit', zegt Geert-Jan Edelenbosch, projectleider jongeren en onderwijs bij COC Nederland.

Paarse Vrijdag komt overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar hebben leerlingen door heel het land paars gedragen om stil te staan bij de reeks zelfmoorden onder homojongeren die onlangs in het nieuws was. In Nederland is suïcide onder homojongeren ook een probleem. De helft van alle homojongeren heeft wel eens aan zelfmoord gedacht en 9 procent van de homo/bi-jongens en 16 procent van de lesbo/bi-meiden heeft wel eens een zelfmoordpoging ondernomen. Dat is vijf keer vaker dan bij heterojongeren.

En men heeft besloten dat dat enkel ligt aan het feit dat 'homojongeren' gepest worden. En daarom zijn de afgelopen dagen scholieren door hun docenten gevraagd vandaag in het paars gekleed te gaan om zo aan te geven dat ze "tegen homofobie" zijn. Problem solved en wie weet krijg je er zo nog wel wat mensen bij.

Hoe kun je in dit klimaat op een serieuze manier met je kinderen het thema homo­sexualiteit aan de orde stellen? Hier een interessant (Engelstalig) artikel in de National Catholic Register door Janet E. Smith, docente bioethiek aan het Sacred Heart Major Seminary te Detroit. (bron: Voorhof.net)