Homo's en jezelf zijnSoms roept een onderwerp in de media gewoon om een kort en krachtig antwoord. Katholiekgezin.nl kwam de blog van Jos Strengholt tegen, een anglicaans priester in Egypte. Hierbij zijn reactie op het tumult dat ontstaan is rond de christelijke hulpverlening aan homo's. Soms roept een onderwerp in de media gewoon om een kort en krachtig antwoord. Katholiekgezin.nl kwam de blog van Jos Strengholt tegen, een anglicaans priester in Egypte, die op geheel eigen wijze het nieuws in Nederland becommentarieert. Hierbij zijn reactie op het tumult dat ontstaan is rond de christelijke hulpverlening aan homo's.

Homo's en jezelf zijnO wee… we vallen weer allemaal over Tot Heil des Volks vanwege zijn organisatie Different waar ze 'homos willen genezen'. Wat zijn we weer allemaal politiek correct, keurig hoor.

  • Wie een lijf van een man heeft maar zich vrouw voelt, die mag zich laten ombouwen. Moeten we normaal vinden.
  • Wie een lijf van een vrouw heeft maar man wil zijn, moet alle hulp krijgen die nodig is, tot de aanleg van een pielewiet toe.
  • Wie zwaar lijdt onder zijn te grote gok, die krijgt hulp.

Maar een christelijke man of vrouw die niet blij is met zijn homoseksuele gevoelens… daar vallen we met zijn allen over.

We gunnen ieder zijn gekte, maar iemand met homoseksuele gevoelens mag niet zeggen dat dit niet zijn identiteit is, en dat hij er van af wil. Dat is slecht! Zoiets mag je niet denken! En als je dat toch denkt, dan ben je een fundamentalist.

Verzekeraars hebben er moeite mee om de aanpak van Different te betalen? Stop dan ook met al die mannen tietjes te geven en vrouwen een penis. Betaal dan ook niet meer al die hulp aan mensen die lijden onder allerlei andere frustraties zoals flaporen, of een grote neus.

Jawel, ieder mens is mooi. En of homoseksualiteit aangeboren, een afwijking of een ziekte is maakt in het geval van de hulpverlening niks uit. Als een mens lijdt onder zichzelf, dan mag je daar toch wat aan doen? Betaal alles, of betaal niks maar hou op met dit gezeur.

We weten toch dat we in onze samenleving heel verschillende opvattingen over deze zaken hebben? Mag dat niet soms?

Nee eigenlijk niet he? Want we zijn allemaal gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.

Deze blog is overgenomen met toestemming van de schrijver.