Hommage aan het moederschapHirukide, de Federatie van Grote Gezinnen in Spaans Baskenland, heeft op het eigen Youtube-kanaal een hommage aan alle moeders gepubliceerd. De video heeft als titel Ser madre es un plus – Moeder zijn is een plus. Hirukide, de Federatie van Grote Gezinnen in Spaans Baskenland, heeft op het eigen Youtube-kanaal een hommage aan alle moeders gepubliceerd.

Hommage aan het moederschapIn de video, met de titel Ser madre es un plus (Moeder zijn is een plus) is een aantal vrouwen te zien, die tijdens een sollici­tatie­gesprek gevraagd worden naar het gat in hun cv. Zodra de werkgever beseft dat de des­betref­fende vrouw in die jaren fulltime voor haar kinderen heeft gezorgd, wordt ze afgewezen.

Kwaliteiten

Als een van de teleur­gestelde vrouwen vervolgens buiten een multi­tasking moeder ziet, beseft ze dat ze over een hele reeks kwaliteiten beschikt, die ze in haar volgende sollici­tatie­gesprek naar voren brengt: organiseren, plannen, initiatief nemen, mensen motiveren en niet bang om risico’s te nemen. Precies wat het bedrijf zoekt, maar waar heeft ze die kennis eigenlijk opgedaan? Juist: als moeder.

Meer waardering

De video eindigt dan ook met de boodschap om als samen­leving het moeder­schap en de kwaliteiten die daarbij komen kijken veel meer op waarde te schatten. De video werd een week geleden geplaatst en is inmiddels ruim 300.000 keer bekeken.

Verdediging rechten

Hirukide is in 1999 ontstaan uit een fusie tussen meerdere kleine organisatie voor grote gezinnen. De Baskische federatie komt op voor de rechten van grote gezinnen en die van alle ouders en kinderen. Men vraagt onder meer aandacht voor belasting­maat­regelen die nadelig uitvallen voor ouders met veel kinderen. Ook wil men het belang van het gezin voor de samenleving voor het voetlicht brengen.

Groot gezin

De Baskische federatie verstaat onder een groot gezin een gezin met drie of meer kinderen. Ook in Nederland is een Vereniging Groot Gezin. Die beschouwt een gezin met vier of meer kinderen als groot. (Katholiek Nieuwsblad)

Ser madres es un plus