RkdocumentenDe homilie die paus Franciscus hield tijdens de Eucharistie­viering op de dag van het Evangelie van het leven – Evangelium Vitae is alweer in het Nederlands vertaald door de onvol­prezen website Rkdocumenten.nl! RkdocumentenDe homilie die paus Franciscus hield tijdens de Eucharistieviering op de dag van het Evangelie van het leven – Evangelium Vitae is alweer in het Nederlands vertaald door de onvolprezen website Rkdocumenten.nl!

Dierbare broeders en zusters,

Deze viering heeft een heel mooie naam: het Evangelie van het Leven. Met deze Eucharistieviering in het Jaar van het Geloof, willen wij de Heer danken voor de gave van het leven in al zijn manifestaties en willen wij tegelijk het Evangelie van het Leven verkondigen.

Vertrekkend van het woord Gods dat wij beluisterden, zou ik drie eenvoudige punten willen voorstellen om over ons geloof te mediteren: ten eerste, de Bijbel openbaart ons de levende God, de God die Leven is en Bron van het leven; ten tweede, Jezus Christus geeft het leven en de Heilige Geest houdt ons in leven; ten derde, Gods weg volgen leidt naar het leven terwijl het volgen van afgoden naar de dood leidt.”