HogedrukspuitZaterdag voor Pinksteren leek mij wel een geschikte dag om de hogedrukspuit uit te proberen. Het had wat voeten in aarde en leverde de nodige frustratie én lachbuien op, maar de stoelen zijn schoon! Zaterdag voor Pinksteren leek mij wel een geschikte dag om de hogedrukspuit uit te proberen. Het had wat voeten in aarde en leverde de nodige frustratie én lachbuien op, maar de stoelen zijn schoon!

HogedrukspuitHet was nu een maand geleden dan ik de hogedrukspuit gekregen had voor mijn verjaardag. Al die tijd had hij ergens achter een bank in de doos gestaan. Nou ja, ik had wel even in die doos gekeken natuurlijk. En het was een kado wat ik ook wel wilde hebben. Ik had er zelf om gevraagd. Ik had ook uitgerekend dat het voordelig zou zijn er zelf een te hebben. Huren is iets van € 25 per dag. Aanschafprijs ongeveer € 100.

Technisch inzicht

Maar ik kan hier schrijven wat ik wil. Een feit is dat dat ding lang in zijn doos bleef omdat ik er wat tegenop zag om hem uit te pakken. Of eigenlijk: in elkaar te zetten. Nou, ik bleek mijzelf goed te kennen. Er hoefden namelijk maar drie slangen aan het apparaat bevestigd te worden, en ik deed er meer dan een uur over. Gewoon een kwestie van langzaam groeiend technisch inzicht.

De gebruiksaanwijzing was ook summier. Bijvoorbeeld stond er: "Monteer de spuitmond en de spuitmondverlenger." Dan moet ik altijd even denken wat er precies met zulk soort termen bedoeld wordt. En dan staat er simpelweg "monteer". Maar hoe dan? Er was een stang met een bajonetsluiting. Maar die paste niet. Je kon zo hard drukken wat je wilde, maar een halve slag erin draaien: zover kon je gewoon niet drukken. Een beetje draaien ging wel. Leek niet goed, toch maar proberen. De hogedrukspuit spoot de spuitmondverlenger er zo uit. Absoluut verkeerd gemonteeerd!

YouTube

De jongens nog laten kijken. Maar die wisten het ook niet. Mijn vrouw had al even geopperd dat ik wellicht twee setjes stangen met elkaar verwisseld had, maar dat leek mij niet. Maar even langs de buurman. Hij is technisch goed onderlegd. De twee stangetjes meegenomen. Pech, hij was niet thuis. Ik had er goed de pest in. Wat een tegenslag. Nog Youtube filmpjes gekeken. Allemaal lachende mensen die stangen aan elkaar klikten en fluitend auto's wasten en  terrassen en tuinmeubilair schoonspoten.

Ik lachte en floot helemaal niet. Ik snapte het gewoon niet waarom die twee stukken stang niet aan elkaar pasten. Alles maar weer inpakken. Later maar weer opnieuw proberen. Misschien wel helemaal terug naar de winkel waar we hem gekocht hadden, omdat een onderdeel niet goed was, haalde ik in mijn hoofd. Ik was in mineurstemming, dus dan haal je dergelijke dingen in je hoofd.

Fluitend

Terwijl ik alles weer in de doos deed, zie ik dat ik een andere stang aan een terrasreiniger (een kap met rotor) gedaan had. Die terrasreiniger hadden we apart erbij gekocht. En die stang, die ik als eerste aan die terrasreinigingshulpstuk bevestigd had, die moest aan "het pistool" van de hogedrukreiniger. Je kon hem er zo aanklikken. Dat had mijn vrouw uiteindelijk bedoeld te zeggen, maar was niet tot mij doorgedrongen!

Daarna heb ik het terras en het tuinmeubilair blinkend schoongespoten. Fluitend en met een opgewekt gezicht. Je had er wel een filmpje van kunnen maken en op Youtube zetten.