Family Factory gaat een inspiratieboekje uitgeven ‘Wijs met Media!’. Daarvoor vragen ze naar jouw ervaringen en praktische tips. Hoe gaat jullie gezin om met (sociale) media? Grijp deze kans! Family Factory gaat een inspiratieboekje uitgeven ‘Wijs met Media!’. Daarvoor vragen ze naar jouw ervaringen en praktische tips. Hoe gaat jullie gezin om met (sociale) media? Grijp deze kans!
In een paar jaar tijd hebben we er als ouders een compleet nieuwe opvoedwereld bijgekregen. Hoe help jij je kinderen online wegwijs te worden? Hoe houd je contact met elkaar als iedereen altijd met iedereen in verbinding staat?
Hierover verschijnt dit voorjaar het nieuwste Inspiratieboekje van de Family Factory: Wijs met media! De inhoud is nog niet bekend. Want die lever jij! Help ook met schrijven en deel jouw digitale toptips met duizenden andere ouders.
Vertel ons…
- op welke manier jullie als gezin plezier beleven aan internet en (social) media
- welke afspraken jullie samen hebben gemaakt thuis over wat wel en niet mag
- hoe je het internetgedrag van jezelf en je kinderen doseert
- hoe je jezelf en je kinderen wapent tegen de risico’s van het internet
- hoe je je eigen mediagedrag binnen de perken houdt
- alle andere grote en kleine ideeën die jullie als gezin helpen wijs met media om te gaan.
Als je ons jouw tip(s) mailt, krijg je twee exemplaren van Wijs met media: een voor jou en een om weg te geven. Daarnaast verloten we onder de inzendingen 3 prijzen:
- Een dagje uit naar Beeld&Geluid in Hilversum voor het hele gezin
- Een jaarabonnement op beveiligingsprogramma Norton 365 met Norton Family
- Het boek FOCUS! Over mindful mediagebruik van Justine Pardoen
Je kunt jouw toptip(s) mailen naar info@familyfactory.nu
Zet in je mail ook meteen je postadres!
Ten slotte: zonder een eerste tip is deze TopTip natuurlijk niet compleet!
TopTip: Wekelijks uurtje
Plan een vast uurtje per week (bijvoorbeeld op vrijdag na het eten) waarop je met je zoon of dochter online gaat. Hij of zij mag van te voren bedenken wat je samen gaat doen. Zo kom je spelenderwijs veel te weten over wat je kinderen graag doen, zie je hoe ontzettend handig ze al zijn én heb je een mooie aanleiding om over (sociale) media en internet in gesprek te blijven.