Hoe krijg je dat allemaal af?Als je een gezin met kinderen hebt, vragen mensen soms: hoe krijg je dat allemaal af? Het is eigenlijk heel eenvoudig: plezier in wat je doet, rustig blijven en slim organiseren. Een paar eenvoudige tips. Hoe krijg je dat allemaal af?Als je een gezin met kinderen hebt dan vragen mensen soms: hoe krijg je dat allemaal af? Het is eigenlijk heel eenvoudig: plezier in wat je doet, altijd rustig blijven (lukt niet altijd hoor) en slim organiseren. Over dat laatste volgen hieronder een paar eenvoudige tips. Doe ermee wat je wilt!

  • Kies vaste dagen en momenten. ’s Avonds een uurtje strijken en voor het slapen de wasmachine aan. Iedere vrijdag de boodschappen, iedere dinsdag opruimavond. Dat geeft rust in je dag.
  • Verdeel de taken onderling. Bijvoorbeeld mijn man doet de kinderen in bed, kookt in het weekend en doet de grote boodschappen en helpt met de strijk. Ikzelf doe de was, kook door de week en samen maken we één avond per week schoon.
  • Doe de boodschappen één keer per week en maak een lijst. Dat voorkomt dat je telkens naar de supermarkt moet want dat kost tijd. En je koopt niet allerlei onnodige of dure dingen omdat je ze toevallig ziet liggen.
  • Leer je kinderen van jongsaf aan meehelpen. Zelf bord naar de keuken brengen na het eten, vuile was in de wasmand, bed opmaken, voor het slapen de speelhoek opruimen.
  • Kook met een paar eenvoudige recepten. Probeer ook voor twee dagen tegelijk te koken, scheelt een hoop werk.
  • Maak gebruik van apparaten. Een vaatwasmachine scheelt je net dat half uurtje in de avond. Een wasdroger voorkomt dat je iedere keer de zolder volhangt met wasgoed.