Hoe katholiek is Halloween?Ook in Nederland zie je aan het eind van oktober steeds meer uitingen van Halloween, van de kenmerkende uitgeholde pompoen met schrikaanjagend gezicht en producten in de supermarkt tot Halloween verkleedfeestjes op de scholen. Hoe katholiek is Halloween?Ook in Nederland zie je aan het eind van oktober steeds meer uitingen van Halloween, van de kenmerkende uitgeholde pompoen met schrikaanjagend gezicht en producten in de supermarkt tot Halloween verkleedfeestjes op de scholen.

Maar wat vieren we eigenlijk met Halloween? We laten ons toch niet in met heksen en de duivel? Of heeft Halloween toch iets te maken met het katholieke Allerheiligen?

Lees de (helaas Engelstalige) blog van pater Augustine Thompson OP., professor Religieuze studies aan de Universiteit van Virginia over de Keltische, Franse, Britse en vooral Amerikaanse invloeden die Halloween hebben gemaakt tot wat het nu is. Maar wees gerust: het verband met onze feesten van Allerheiligen en Allerzielen is niet te ontkennen.