Hoe kan ik nog genieten?We hebben het druk met elkaar en maken vaak te weinig tijd voor ontspanning, creativiteit en zelfreflectie. Hierdoor hebbben we makkelijk het gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt. Het gevolg is dat we op de automatische piloot leven en niet meer kunnen genieten. Hoe kun je dit te lijf gaan? Ik heb een man en drie kinderen en een behoorlijk drukke baan. Ik draai dag in dag uit mijn routine, maar ik merk dat ik niet meer kan genieten. Wat kan ik hieraan doen?

Hoe kan ik nog genieten? We hebben het druk met elkaar en maken vaak te weinig tijd voor ontspanning, creativiteit en zelfreflectie. Hierdoor hebbben we makkelijk het gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt. Het gevolg is dat we op de automatische piloot leven en niet meer kunnen genieten. Hoe kun je dit te lijf gaan?

Energievreters
Ban alle energievreters uit je leven want wanneer je geen buffer meer hebt, kun je ook niet relativeren waardoor een heleboel dingen erger lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Welke verplichtingen heb je waar je eigenlijk vanaf wil? Hoeveel tijd breng je door met gezellige en inspirerende mensen? Zoek leuke mensen op en je wordt vanzelf blij! Vaak zijn het de momenten van haast, vechtende kinderen, vermoeidheid of een lege maag die het enthousiasme van het leven wegnemen. Zorg ervoor dat je een systeem ontwikkelt dat werkt voor jou en je gezin.

Zorg bijvoorbeeld dat je weet wat je wilt gaan koken en dat je de ingredienten al in huis hebt. Leg ’s avonds vast de dingen klaar voor de volgende dag. Ruim elke avond je bureau op zodat je de volgende ochtend weer fris kunt beginnen. Van welke dingen genoten jij en je echtgenoot samen? Wat vond je zelf leuk om te doen toen je een kind was?

Sleur
Haal de sleur uit je leven en ga die dingen opnieuw doen. Neem de tijd alsof er geen tijd bestaat. Neem een vrije middag en maak een boswandeling. Kijk naar de prachtige natuur en besef dat de hemelse Vader jou ook zo mooi heeft gemaakt. Sta stil en wees dankbaar voor alles wat mooi is in jouw leven. Wanneer je deze dingen ook opschrijft, ben je veel bewuster dat het leven niet alleen bestaat uit routine en haast. Ik wens je veel geniet-plezier toe!

Carianne Ros-van Dok
(Inspiratie-Magazine)