Het Koffertje van SamuelIs het Koffertje al bij jullie op bezoek geweest? Met het leuke initiatief ‘Het Koffertje van Samuel’ wil Samuel Advies gezinnen stimuleren en helpen om het gebed in het gezin een plek te geven. Binnen onze zeven bisdommen en ook in België reizen de koffertjes van gezin naar gezin. Is het Koffertje al bij jullie op bezoek geweest? Met het leuke initiatief ‘Het Koffertje van Samuel’ wil Samuel Advies gezinnen stimuleren en helpen om het gebed in het gezin een plek te geven. Binnen onze zeven bisdommen en ook in België reizen de koffertjes van gezin naar gezin.

Een week alles uitproberen

Het Koffertje van SamuelIeder gezin houdt het koffertje een week in huis, van zondag tot zondag, en gebruikt de mooie materialen die erin zitten om als gezin samen te bidden en zo te groeien in liefde voor Jezus. Er zitten gebedenboekjes in, een Bijbel, een kruis en Mariabeeld om een gebedshoekje te maken, maar ook een dvd (2x) en cd en rozenkransjes. Je kunt een logboekje bijhouden of intenties noteren in een intentieschriftje. Een reisgids geeft tips voor elke dag van de week, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met het vele materiaal dat erin zitten. De meeste spulletjes maken de reis mee van gezin tot gezin, maar sommige dingen mag je houden, zoals bijvoorbeeld de icoonkaart met het gebed voor het gezin.

Reserveer een week voor je gezin

Je kunt het koffertje reserveren via de speciale website. Na een week, of langer als je meer weken hebt gereserveerd, zorgen de gezinnen zelf dat het koffertje van de een naar de ander gaat. Het is bij het reserveren dus handig om te kijken wanneer het koffertje bij jou in de buurt is. Wat goed blijkt te werken is dat een parochie of (vrienden/gebeds/communie)groep het koffertje voor meerdere weken reserveert en dan met elkaar onderling regelt waar het koffert naartoe gaat en hoe. Leuk ook voor de onderlinge binding!

Samuel

Thema voor de actie zijn de woorden van de jonge Samuel: “Spreek Heer, uw dienaar luistert”. Toen hij God zijn naam hoorde roepen, stelde hij zijn hart en verstand open voor wat God hem te zeggen had. En net zoals God de jonge Samuel bij zijn naam riep, zo roept Hij ook ieder van ons. Het koffertje neemt je als het ware mee op reis en geeft, aan de hand van de reisgids en de verrassende materialen, een impuls voor het gebedsleven in je gezin.

Website

Lees alles over hoe de actie werkt op de speciale website en reserveer het voor je eigen gezin. Misschien ken je wel andere gezinnen bij jou in de buurt die het ook leuk vinden of met wie je, vanwege deze actie, contact kunt leggen. ‘Gezinnen die ruimte maken voor het gebed, zijn met elkaar (als een lichtsnoer) en God (het Licht) verbonden.’

Het Koffertje van Samuel