‘Beter scheiden dan ruziemaken, toch?’Zoiets kun je alleen verzinnen als je heel wanhopig bent of geen uitweg meer ziet. Kijk eens naar je kinderen en vraag je af of ze hun papa en mama liever uit elkaar zien gaan. Of zou het kind niet eerder zeggen: “Papa en mama… sluiten jullie weer vrede… alsjeblieft?”
 
Toch kunnen er situaties zijn dat ouders het echt niet met elkaar uithouden, dat iedere dag een gevecht wordt, dat je niet meer normaal met elkaar kunt spreken, dat je de moed dreigt op te geven. Maar juist op deze dagen of in deze tijden laat zich de kracht van het huwelijk ook gelden.

God heeft jullie geen rustige reis beloofd op jullie huwelijksdag, wel dat Hij in jullie boot is gestapt en meereist, iedere dag opnieuw. Roep Hem aan net als de leerlingen toen Jezus lag te slapen in de boot tijdens de storm op het meer: "Heer red ons, we vergaan" (Lc 8,24). Vecht niet met elkaar, maar vecht samen voor je huwelijk. En dat is een ander gevecht, vaak met jezelf, je eigen trots, je gelijk of je ongeduld.

Klik hier voor een aantal tips hoe je als gezin een crisis kunt overleven.