Straatnieuws - Onze Vriend in RomePaus geeft exclusief interview aan Utrechtse straatkrant. Het was groot nieuws afgelopen week en de vriendelijke uitspraak van de paus dat hij misschien Nederland ooit zal bezoeken, leek even de ouderwetse polarisatie te doen oplaaien. Paus geeft exclusief interview aan Utrechtse straatkrant. Het was groot nieuws afgelopen week en de vriendelijke uitspraak van de paus dat hij misschien Nederland ooit zal bezoeken, leek even de ouderwetse polarisatie te doen oplaaien.

Straatnieuws - Onze Vriend in RomeJaap de Wit geeft op zijn weblog Broodje Paap een genuanceerde kijk – met vrolijke kwinkslag – op de afgelopen dagen onder de titel ‘Over voorzichtige bisschoppen en enthousiaste katholieken’.

Hij schrijft onder meer: “We moeten inderdaad niet te vroeg juichen, maar ik denk persoonlijk dat het heel goed zou zijn als Franciscus naar Nederland zou komen. Zoals mgr. Eijk ongetwijfeld tijdens de gezinssynode heeft ervaren, hebben we een paus die mensen binnen en buiten de Kerk weet te inspireren. Hij kan mensen met hele uiteenlopende meningen aan één tafel krijgen en hen op een broederlijke manier over hele moeilijke onderwerpen laten praten. Een pausbezoek zou dus vooral betekenen: bruggen bouwen, zowel binnen als buiten de Kerk.”

Een exemplaar van deze editie van Straatnieuws is ook te bestellen via de website: