Het gezin is een meesterwerkIn aanloop naar de gezinssynode in Rome dit jaar, gaat paus Franciscus iedere week tijdens de Algemene Audiëntie op het Sint-Pietersplein in op een aspect rondom huwelijk en gezin. ‘Trouwen’ was dit keer het onderwerp. Het gezin is een meesterwerkIn aanloop naar de gezinssynode in Rome dit jaar, gaat paus Franciscus iedere week tijdens de Algemene Audiëntie op het Sint-Pietersplein in op een aspect rondom huwelijk en gezin. ‘Trouwen’ was dit keer het onderwerp.

“Het meesterwerk van de samenleving is het gezin: man en vrouw die elkaar beminnen!” Dat leert Jezus ons door op de bruiloft van Kana, op aandringen van zijn Moeder Maria, het feest te ‘redden’, aldus paus Franciscus.

Dat jongeren niet meer huwen en geen vertrouwen lijken te hebben in huwelijk en gezin is zorgwekkend. Het huwelijk is immers een roeping. “Christenen huwen niet slechts voor zichzelf: zij huwen in de Heer voor het welzijn van heel de gemeenschap, van heel de samenleving.” De paus geeft kort zijn visie op oorzaak en oplossing.