II Catholic Social Days for EuropeDe officiële tweetalige (Spaans en Engels) website van de tweede editie van de ‘Sociale Katholieke Dagen voor Europa’ is online. Het evenement vindt plaats van 18 tot 21 september in Madrid met als thema: ‘Het christelijke geloof en de toekomst van Europa’. II Catholic Social Days for Europe De officiële tweetalige (Spaans en Engels) website van de tweede editie van de ‘Sociale Katholieke Dagen voor Europa’ is online. Het evenement vindt plaats van 18 tot 21 september in Madrid met als thema: ‘Het christelijke geloof en de toekomst van Europa’.

Een 150-tal vertegen­woordigers van de bisschoppen­conferenties en kerkelijke organisaties uit heel Europa worden in september in Madrid verwacht om er na te denken over de zending van de Kerk in de heden­daagse samen­leving en om het debat over Europa te laten sporen met de sociale leer van de Kerk.

De ontmoeting wordt georganiseerd door de twee grote Europese bisschoppelijke organisaties, de Commissie van Bisschoppen­conferenties van de Europese Gemeenschap (COMECE) en de Raad van Europese Bisschoppen­conferenties (CCEE), in samen­werking met aartsbisdom van Madrid en de bisschoppen­conferentie van Spanje. Plenaire sessies, met tussen­komsten van gerenommeerde gast­sprekers, worden er afgewisseld met werkgroepen.

Website