Het gaat nooit over‘Ach, kinderen opvoeden is ook niet alles’; ‘Wees maar blij met zoveel vrijheid’; ‘Je houdt tenminste een hoop geld over…’ De reacties op ongewenste kinderloosheid kunnen (onbedoeld) schrijnend zijn. Vanuit zowel psychologische als medische invalshoek wordt de problematiek gedetailleerd in kaart gebracht. Het gaat nooit overAlie van Hoek-van Kooten

‘Ach, kinderen opvoeden is ook niet alles’; ‘Wees maar blij met zoveel vrijheid’; ‘Je houdt tenminste een hoop geld over…’ De reacties op ongewenste kinderloosheid kunnen (onbedoeld) schrijnend zijn. Ze vormen vaak een zware belasting voor kinderloze echtparen, die toch al worstelen met een verborgen en onbegrepen gemis. Hun diepe wens om kinderen te krijgen blijft onvervuld.

Gebrek aan openheid vergroot het probleem, zowel tussen echtgenoten als in de relatie met de omgeving. Vaak ontstaat er een impasse: echtparen praten er zelf niet over omdat er niet naar wordt gevraagd en er wordt niet naar gevraagd omdat echtparen er niet over praten.

Het gaat nooit over gaat over de verwerking van ongewenste kinderloosheid. Hoe ga je om met een probleem dat zo’n grote rol in je leven speelt, en telkens weer – op onverwachte momenten – terugkomt? Diverse echtparen vertellen op persoonlijke wijze hoe zij kinderloosheid ervaren. Hun verhalen zijn uit het hart gegrepen. Vanuit zowel psychologische als medische invalshoek wordt de problematiek gedetailleerd in kaart gebracht.  

€ 13,50
ISBN 9789023909774
Het gaat nooit overBol.com