HerfstknutselsHebben jullie ook een verzameling kastanjes in huis en komt dochter- of zoonlief steeds binnen met alweer een mooier herstblad dat op straat lag? Tijd om de mooiste herfstknutsels te maken.

Hebben jullie ook een verzameling kastanjes in huis en komt dochter- of zoonlief steeds binnen met alweer een mooier herstblad dat op straat lag? Tijd om de mooiste herfstknutsels te maken.

Stempelen met bladeren

Dit heb je nodig:
kranten
verse bladeren
verfkwasten
papier

Smeer het blad in met verf. De kant met de nerven drukt het mooiste af. Leg het blad met de geverfde kant op het papier. Leg op het blad een stukje krant en wrijf hierover, de krant voorkomt onnodig veel vlekken. Krant en blad van het papier afhalen en de afdruk is klaar. Vaak herhalen met verschillende kleuren geeft een leuk effect.

Spinnenweb maken

Herfstknutsels

Dit heb je nodig:
kastanjes
satéprikkers
wol
zwarte stift

Gebruik een kastanje voor het lijf van de spin. Neem acht satéprikkers en gebruik deze als de poten van de spin. Steek de prikkers op gelijke afstand in de kastanje. Wind het stuk touw om de poten van de spin. Knoop het begin van het stuk touw om een poot dicht bij de kastanje. Weef het touw om de poten. Teken als laatst een gezicht op de spin.

Natuurlijk kun je je ook creatief uitleven met het maken van allerlei poppetjes met kastanjes en lucifers, of beter satéstokjes, die je met een scherpe kniptang eenvoudig op maat knipt.

Paddenstoel maken

Dit heb je nodig:
wc-rol
rood papier
wit papier
watten
stuk karton

Knip een wc-rol aan de bovenkant en de onderkant een paar keer in. Vouw de geknipte stukken uit, zodat je zowel aan de boven- als de onderkant een strook krijgt waar je iets op kunt plakken. Knip van het rode papier een cirkel. Knip de cirkel in en schuif de beide zijden over elkaar zodat je een hoedje krijgt. Plak het hoedje vast op de wc-rol. Plak de onderkant van de wc-rol vast op het stuk karton. Omwikkel de stam van de paddenstoel met wit papier. Maak met watten of witte rondjes de stippen op de hoed van de paddenstoel.

(bron: www.jongegezinnen.nl)