Henk en Marie-Yvonne

Wij zijn Henk en Marie-Yvonne van den Oever, bijna 15 jaar getrouwd en wij mochten samen 4 kinderen ontvangen, Anne(13), Laura(10), Julia(9) en Bram(6).
Henk en Marie-YvonneEven voorstellen; wij zijn Henk en Marie-Yvonne van den Oever, bijna 15 jaar getrouwd en wij mochten samen 4 kinderen ontvangen, Anne(13), Laura(10), Julia(9) en Bram(6). Wij wonen in het Brabantse Nieuwendijk en besloten twee jaar geleden deel te nemen aan de ‘Kanaweek’ georganiseerd door de Gemeenschap Chemin Neuf in de Paulusabdij te Oosterhout(NB). Het was geen makkelijke keuze om een hele week van de zomervakantie op te offeren aan een ‘religieuze’ activiteit. Wij hadden immers maar drie weken vrij, samen met het hele gezin. Maar toch hebben we de stap gemaakt omdat wij met name getrokken werden door de diversiteit die in de Kanaweek aangeboden werd, namelijk, een verdieping van onze huwelijksrelatie, een geweldig programma voor de kinderen ieder op hun eigen niveau, tijd om samen met het hele gezin, maar ook met andere gezinnen, gedurende een week het geloof te vieren, en een manier om de Gemeenschap Chemin Neuf te leren kennen.

De kanaweek wordt ook georganiseerd voor echtparen uit andere Christelijke kerken. Wij waren best benieuwd hoe dat vorm gegeven werd. Onze ervaring was dat er vooral een heel open sfeer was met de echtparen uit andere kerken, dat wij elkaar in de deelgroep echt aanvulden, en tegelijkertijd konden wij ons als Katholiek echtpaar helemaal thuis voelen in onze eigen Katholieke kerkbeleving.

Kana weekendDe kanaweek werd een week boven verwachting, zowel voor ons als voor de kinderen. We hebben als echtpaar echt het gevoel gehad te raken aan de diepte van elkaars ziel op een manier waar je in het dagelijks leven minder snel of misschien helemaal niet aan toe komt. Het gaf ons de geestelijke ruimte om echt helemaal open te komen voor elkaar, om vanuit het benoemen en bespreken van de goede én pijnlijke ervaringen van onze huwelijkstocht te komen tot een vreugdevol weten, ja een opnieuw en intenser weten, dat wij ten diepste voor elkaar bestemd zijn door Hem, die ons fundament is. Dat God ons roept om elkaar lief te hebben, en dat God zélf onze Bron is waaruit wij mogen putten om aan deze roeping te beantwoorden. Als de liefde op is, als de huwelijkswijn op is, dan mogen wij erop vertrouwen dat God het wonder van Kana voltrekt en voor nieuwe wijn zorgt.

En de kinderen….het was een genot om te zien hoe zij hun ‘kampweek’ hadden, hoe zij liefdevol verzorgd werden zodat wij als echtpaar echt onbezorgd de diepte in konden. Elke dag was er ook tijd om als gezin samen te zijn, om lekker buiten te spelen in het schitterende park wat bij het klooster hoort, en samen te eten.

Het was een heerlijke week van samen delen, samen bidden, ook wel samen huilen, maar vooral van samen dankbaar zijn en lachen!

Gemeenschap Chemin Neuf
Hoogstraat 80
4901 PK Oosterhout
Tel: 0162 45 1991
cheminneuf@hetnet.nl
www.paulusabdij.nl

Andere bijdragen Vakantie bij ons thuis

Harald en Carolien
Familie Schemkes
Pim en Marloes