Helmi & Marcel

Wij zijn (papa) Marcel, (mama) Helmi en Diederik van 2½ jaar en Eugenie van 1 uit Helvoirt Ons gezin bestaat uit 4 personen, te weten (papa) Marcel, (mama) Helmi en 2 kinderen, Diederik van 2½ jaar en Eugenie die net 1 jaar is geworden. Na enige tijd in ’s-Hertogenbosch gewoond te hebben, wonen we nu alweer ruim een jaar in Helvoirt, een klein dorpje tussen ’s-Hertogenbosch en Tilburg.  Marcel werkt als planoloog/landschapsarchitect bij de provincie Noord-Brabant en sinds de geboorte van Diederik heb ik, Helmi, mijn baan als secretaresse op een medisch adviesbureau opgezegd en ben ik fulltime moeder/huisvrouw.

Helmi & MarcelHet geloof heeft een belangrijke plek in ons gezin. Onze ontmoeting vond plaats op een Alpha-cursus die alweer ruim acht jaar geleden gegeven werd in Hintham. Het was liefde op het eerste gezicht! Vrij snel was ons duidelijk dat we samen door het leven wilden gaan. We besloten te trouwen. Marcel, die oorspronkelijk uit Zeist komt, is opgegroeid in een protestants-christelijk gezin, maar het geloof werd hier niet zo actief beleden. Door studentenvereniging Ichtus en later de Alpha-cursus is zijn geloof in Onze Lieve Heer levend geworden en op onze huwelijksdag heeft hij 4 sacramenten mogen ontvangen, namelijk het Heilig Doopsel, de H. Communie, het Vormsel en het huwelijk! Een geweldig feest!

Van het dagelijks leven nu proberen we ook nog iedere dag een feest te maken! Uiteraard valt dat niet altijd mee met een drukke baan, 2 peutertjes en nog heel veel andere activiteiten, maar iedere dag is een geschenk van Onze Lieve Heer, dus we proberen er het beste van te maken.

Een van de specifieke dingen die wij als gezin graag doen is zingen. Voor de geboorte van de kinderen zaten we samen bij een kerkkoor in Tilburg en na de geboorte gebruiken we onze stembanden om (veelal christelijke) kinderliedjes te zingen! De cd’s van Elly en Rikkert worden hier grijs gedraaid! Zelfs Eugenie die laatst 1 jaar is geworden gaat al op en neer deinen wanneer ze muziek hoort. Op de zondagen proberen we een H. Mis te bezoeken waarin veel gezongen wordt. Wanneer Diederik een kerk ziet, roept hij: “Zingen, zingen!” Zingen maakt blij en we willen graag dat onze kinderen ook een blij gevoel krijgen van de katholieke Kerk!

’s Avonds, wanneer de kinderen in bed liggen, is er tijd om te genieten van elkaar. Eén van de kenmerken van veel jonge ouders is dat ze vaak moe zijn, en dat is bij ons niet anders! De dag begint vaak vroeg, en daarmee de nacht voor ons meestal ook. We zijn beiden nogal op onze slaap gesteld en daar genieten we erg van. Nadat we dus beneden de boel nog even opgeruimd hebben, gaan we vaak lekker op tijd naar boven om nog wat te lezen, te praten en even tijd voor elkaar te hebben. En uiteraard danken we voor het slapen gaan Onze Lieve Heer weer voor de afgelopen dag en voor alle goede dingen van het leven. En gelukkig kunnen we vaak zeggen dat de dag weer een feestje is geweest…