Een gezin met karakterHeeft jouw gezin een beetje karakter? Iemand met karakter is een persoon met een sterke persoon­lijk­heid, onder­scheidende eigen­schappen. Hoe zit dat met ons gezin, waarin zijn wij uniek? Deze vraag staat centraal op de landelijke gezinsdag en de dag voor alleen­staande ouders op 21 november. Heeft jouw gezin een beetje karakter? Iemand met karakter is een persoon met innerlijke bezieling, een sterke persoonlijkheid, onderscheidende eigenschappen. Hoe zit dat met ons gezin, waarin zijn wij uniek? Deze vraag staat centraal op de landelijke gezinsdag en de dag voor alleenstaande ouders.

Een gezin met karakterOp zondag 21 november wordt in Schoonhoven een landelijke gezinsdag georganiseerd. Het is een dag van ontmoeting en inspiratie, voor gehuwden en gezinnen. Tegelijkertijd met de gezinsdag vindt een dag plaats voor alleenstaande ouders.

De gezinsdag wordt opgezet in een brede samenwerking tussen de website www.katholiekgezin.nl, Inspiratie Magazine en het IHGO. Er is gelegenheid voor de bezoekers van de website om elkaar te ontmoeten, en je kunt kennismaken met schrijvers en columnisten van Inspiratie Magazine. Voor alle gezinnen is er een mooi programma rond het thema ‘Een gezin met karakter’. Voor kinderen en tieners van alle leeftijden is er een leuk eigen programma. Dit programma staat open voor alle kinderen en tieners van wie de ouder(s) deelnemen aan de gezinsdag of aan de dag voor alleenstaande ouders.

Thema: Een gezin met karakter

Als je zegt dat iemand ‘karakter’ heeft, dan gaat dat over een persoon met innerlijke bezieling, een sterke persoonlijkheid, onderscheidende eigenschappen. 'Een gezin met karakter' zou je kunnen vertalen als: waarin is jullie gezin uniek? Wat zijn de ‘core values’ van jullie gezin? Waar halen jullie inspiratie en bezieling vandaan? Welke eigenschappen wil je je kinderen meegeven in de opvoeding? En hoe kom je samen door moeilijke perioden heen? Daar willen we op de gezinsdag met elkaar over spreken.

Programma

De dag vangt aan met een Eucharistieviering. Daarna starten de afzonderlijke programmaonderdelen voor de kinderen en tieners, voor de paren en voor de alleenstaande ouders. Sprekers zijn onder andere Peter en Judith van Hoof, Anna Kruse, hoofdredacteur Inspiratie Magazine (Gezin&Media) en Lucie Veselka, psycholoog (Seksuele Opvoeding). In het programma voor de alleenstaande ouders spreken onder meer Mariette Jansen en Lucia van der Sande, beide alleenstaande moeders. Er is tijdens de dag ook tijd voor gebed en ontmoeting.

Informatie en opgave

De gezinsdag wordt gehouden op zondag 21 november van 9.30 uur tot 17.00 uur in Schoonhoven, het zilverstadje in het groene hart bij Rotterdam. De kosten bedragen € 15 per gezin.
Je kunt je hier aanmelding, voor 14 november.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail met routebeschrijving. Meer info: (0412) 484581

Inspiratie Magazine

Het oktober nummer van Inspiratie Magazine is geheel gewijd aan het thema ‘Een gezin met karakter’. Vraag het themanummer gratis aan via (073) 6136705 of www.inspiratiemagazine.nl