Christian, Koen en Casper

Wij zijn Harald en Caroline, we wonen in Waalre en hebben drie kinderen Christian (6), Koen (5) en Casper (3). Christian, Koen en CasperWij zijn Harald en Caroline, we wonen in Waalre en hebben drie kinderen Christian (6), Koen (5) en Casper (3). Tijdens onze zomervakantie gaan we naar een vakantiehuisje in Frankrijk, vorig jaar twee weken in de buurt van Avignon. Vakantie is voor ons: tijd voor het eigen gezin, rust en gezelligheid met de kinderen, tijd om samen te zijn en te spelen. Dat betekent: geen uitgebreide dure uitstapjes, geen drukke camping of vakantiepark maar een eenvoudig vakantiehuisje in een rustig frans dorpje.

Watergevecht

’s Ochtends maken we een wandeling naar de bakker om een paar stokbroden te kopen, gevolgd door een uitgebreid ontbijt in de tuin en een heerlijke rustige ochtend met voetballen, spelletjes en een watergevecht. Als de zon niet meer zo hoog aan de hemel staat maken we een mooie wandeltocht langs de wijnvelden. Wanneer de kinderen ’s avonds in bed liggen, drinken samen een glas wijn op het terras met het geluid van de tsirpende krekels op de achtergrond. In de koffer gaan altijd een paar boeken mee, afgelopen jaar het ‘Jezus’ boek van paus Benedictus XVI dat in de rustige uurtjes ook helemaal is uitgelezen. Zo is vakantie ook een moment van geestelijke rust en bezinning.

Op weg naar de top

Voor de kinderen vinden we het belangrijk dat we in de vakantie nieuwe gezinservaringen op kunnen doen. Dat hoeven geen spectaculaire dingen te zijn, maar wel nieuwe dingen die we samen als gezin ondernemen, als leermoment en herinnering voor later. Zo was dat afgelopen jaar een sportieve tocht door de bergen, waarbij de kinderen mee de route mochten uitstippelen en elkaar onderweg hielpen om door te zetten op weg naar de top.

Vorige bijdragen

Familie Schemkes
Henk en Marie-Yvonne
Pim en Marloes