Paus Franciscus via Google Hangout in verbinding met kinderenPaus Franciscus is vandaag, 5 februari, via een video­ver­binding live in gesprek gegaan met kinderen met een beperking. Dit vond plaats op het einde van een congres van de Scholas-stichting. Paus Franciscus is vandaag, 5 februari, via een videoverbinding live in gesprek gegaan met kinderen met een beperking.

De Scholas-stichting is een internationale vereniging die vrede en dialoog via het onderwijs tracht te bevorderen. Scholas-manager Jose Maria Del Corral had de live verbinding met de paus aangekondigd aan bij het begin van het vier dagen durende congres.

Paus Franciscus via Google Hangout in verbinding met kinderenDe verbinding is gegaan via Google Hangouts, zo maakte het bedrijf bekend. Het is de tweede keer dat de paus via het medium in gesprek gaat met kinderen en studenten. Afgelopen september nam de paus ook al deel aan een conversatie met studenten. Dit keer ging Franciscus in gesprek met kinderen uit verschillende landen die een handicap of speciale behoeften hebben. De conversatie richtte zich voornamelijk op kinderen uit Brazilië, Spanje, India en de Verenigde Staten.

In een warme conversatie sprak de paus kort met elk van de kinderen die hem vertlede wat ze zoal leuk vinden en waar ze goed in zijn. Hij gaf liefdevol antwoord op hun vragen en aan het einde zwaaide iedereen naar elkaar als teken van onderlinge verbondenheid en het streven naar vrede. De paus gaf in een korte boodschap de kinderen mee dat ze allemaal een prachtige schat in zich meedragen en dat ze die mogen, en ook moeten, laten zien aan anderen. Zo ontstaat communicatie waardoor de schat kan groeien en steeds mooier en groter wordt.

Del Corral: “De paus gelooft dat wij bruggen moeten slaan, waar er muren staan. Bruggen bouwen is ook net de kern van Scholas.” Volgens Jose Maria Del Corral bereikt zijn vereniging met zijn verschillende initiatieven 400.000 scholen wereldwijd. “Als alles goed gaat, opent de paus weldra ook het eerste Scholas-centrum in Mozambique.”

De ontmoeting via Google Hangouts was live te volgen via deze link: