La Manif Pour TousIn verschillende Europese steden is zondag gede­mon­streerd tegen het homo­huwelijk, de gender­ideo­logie en het rapport van Ulrike Lunacek, waarover het Europees Parlement morgen zal gaan stemmen. In verschillende Europese steden is zondag gedemonstreerd tegen het homohuwelijk, de genderideologie en het rapport van Ulrike Lunacek, waarover het Europees Parlement morgen zal gaan stemmen.

La Manif Pour TousLunacek, een Oostenrijkse Europarlementariër, wil met haar rapport een pro-homoseksuele herdefiniëring van het huwelijk voor heel Europa erdoor krijgen. Dit betekent in feite een aanval op het natuurlijke huwelijk tussen man en vrouw.

Volgens de organisatie ‘La Manif Pour Tous’ gingen in Parijs 500.000 en in Lyon 40.000 mensen de straat op om te protesteren tegen de gezinspolitiek van de Franse regering. Volgens de politie waren er minder demonstranten op de been.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, hekelde de protesten en vergeleek ‘La Manif Pour Tous’ met de Tea Party in de Verenigde Staten. “Wij zijn getuige van de vorming van een Tea Party op z’n Frans”, zei hij in de Franse media. Hij vindt dat de gematigde rechtse partijen afstand moeten nemen van het protest.

In Madrid hadden zich honderden demonstranten verzameld bij het hoofdkantoor van de Europese Unie en in Rome werd op een plein bij de Franse ambassade een roze vlag van 600 vierkante meter uitgerold met daarop de afbeelding van een traditioneel gezin.

In Brussel demonstreerden 500 mensen voor het Europees Parlement tegen het Lunacek rapport.

Ondanks de ijzige kou van minus vijftien graden, kwamen in Moskou zestig mensen samen om het ‘La Manif Pour Tous’ protest te ondersteunen.

De protesten in de Europese steden ter verdediging van het traditionele huwelijk en gezin en voor de rechten van kinderen komen voort uit de massaprotesten tegen het homohuwelijk van ‘La Manif pour tous’ (Demonstratie voor allen).

Ook in Jeruzalem, Beiroet, Lagos, Guadeloupe en Mauritius gingen volgens de Franse organisatie betogers de straat op voor het traditionele gezin. (Katholiek Nieuwsblad)