Pausbezoek aan Fatima (foto: AP)Tijdens zijn bezoek aan Portugal heeft paus Benedictus XVI op donderdag 13 mei een Openluchtmis gevierd in Fatima, het bekende Portugese bedevaartsoord. Tijdens zijn bezoek aan Portugal heeft paus Benedictus XVI op donderdag 13 mei een Openluchtmis gevierd in Fatima, het bekende Portugese bedevaartsoord.

De viering vond plaats op de 93e verjaardag van de eerste verschijning van Maria in het dorp. De moeder van Jezus Christus verscheen er in 1917 aan drie spelende herderskinderen.

Volgens Portugese media woonde maar liefst een half miljoen gelovigen de Mis bij. Andere bronnen spreken over enkele honderdduizenden.

Het is vandaag eveneens de verjaardag van de aanslag op paus Johannes Paulus II.  Een verwarde Turkse man schoot de paus neer tijdens een rijtoer over het Sint-Pieterplein in Rome. Paus Johannes Paulus II raakte wel zwaar gewond, maar overleefde de aanslag.

Door die samenloop van omstandigheden geloofde de vorige paus dat hij zijn leven aan de heilige Maagd Maria te danken had. De bijna fatale kogel stuurde hij naar de Portugese bedevaartsplaats. De kogel is nu onderdeel van de kroon van het beeld van Maria in Fatima. (foto: AP)

Pausbezoek  aan Fatima (foto: AP)